Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

SOCTĪKLOS: politiķi neļaunojas par izsmieklu izrādē "Kārkli"; apmeklē arī Vējonis

© Jānis Deinats/jrt.lv

Skatītāju atzinību izpelnījusies Jaunā Rīgas teātra izrāde "Kārkli", kurā tiek izsmieti Latvijas politiķi. Tā pirmizrādi piedzīvoja 7. decembrī, taču vakar to apmeklēja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Režisora Gata Šmita izrāde "Kārkli" ir veltījums Latvijas politiskajai dzīvei, kas sniedz daudz materiāla pārdomām, dusmām un komēdijai, vēsta teātra mājaslapa. Uzvedumā iedalās Guna Zariņa, Baiba Broka, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Ģirts Krūmiņš.

Par izrādes labo humoru pateicas Nacionālās apvienības valdes loceklis Edvards Ratnieks.


Savukārt savas domas par izrādi Facebook publicējis žurnālists Ģirts Kasparāns: "Vakar biju uz daudz aprunāto Jaunais Rīgas Teātris izrādi “Kārkli”, uz kuru biļetes jau izpirktas līdz martam.

Pie durvīm stāvēja Valsts prezidenta limuzīns, jo teātri ar savu klātbūtni bija pagodinājis arī viens no izrādes personāžiem. Nezinu, ko viņš par to visu domāja, bet priecājos, ka dzīvojam demokrātiskā valstī, kur katrs pēc sirds patikas var lamāt politiķus un izsmiet valsts augstākās amatpersonas.

Krievijā pēc šādas izrādes teātrim nekavējoties tiktu atņemts valsts finansējums, bet vēl senākos laikos visa trupa tiktu nosūtīta viesizrādēs pie baltajiem lāčiem.

Par politiķiem var un dažkārt arī vajag smieties, bet man kategoriski nav pieņemams veids, kā tas tika darīts šajā izrādē. No skatuves izskanēja apgalvojums, ka 26 gadu laikā mēs neesam spējuši izveidot valsti, ar kuru varētu lepoties. Izrādes režisors Gatis Šmits varbūt arī nelepojas ar šo valsti, bet es lepojos, jo kopš neatkarības atgūšanas esam paveikuši gana daudz, gandrīz visos rādītājos esam 50 labāko pasaules valstu vidū," raksta žurnālists.