Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Noskaidro, ko 2017. gadā apņēmušās īstenot slavenības

© Ingrīda Punka

Ar skaļām ballītēm, salūtu un dzirkstoša šampanieša straumēm sagaidīts Ugunīgā Gaiļa gads. Un ja ticam, ka līdz ar jauno gadu jāsāk jauna un skaista dzīve, tad apņemamies sasniegt jaunus mērķus un īstenot vēl nerealizētas idejas. Gluži kā Vecgada uzrunā teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis – 2017. gadā jāpieņem drosmīgi lēmumi. Tautā mīlēti dziedātāji, aktieri un mākslinieki ir apņēmušies jaunajā gadā gan pievērsties veselīgam dzīvesveidam, gan ar vērienu nosvinēt apaļās jubilejas.

«UgunsGrēka» aktrise Līga Zeļģe apņemas vingrot

Nacionāla teātra aktrise un TV3 skatītāju iecienītā seriāla «UgunsGrēks» zvaigzne Līga Zelģe (34) atzīst, ka ne vienmēr izdodas realizēt visas apņemšanās, taču tas neliedz ieviest jaunas idejas vai turpināt iesākto. «Šogad es sev apsolu turpināt iesākto un nodarboties ar vingrošanu, kā arī rūpēties par sevi,» atklāj aktrise, kura ir arī apņēmusies radoši attīstīties savā profesijā un censties darīt vairāk labas lietas.

*

Mārtiņš Ruskis mazāk skatīsies kino un vairāk lasīs

Dziedātājs Mārtiņš Ruskis (25) sevi dēvē par apņēmīgu vīrieti, ko ir pierādījis, gan atmetot smēķēšanu, gan pievēršoties sportiskām aktivitātēm. «Ja es kaut ko apņemos, tad to arī izdaru. Nav svarīgi, vai tas ir Vecgada vakarā vai jebkurā citā datumā. Galvenais ir neatlaidība,» uzskata dziedātājs. Šogad skatuves mākslinieks vēlas mazāk skatīties filmas, bet vairāk lasīt grāmatas. «Man patīk lēnām lasīt grāmatas. Iedziļināties katrā niansē un izprast stāstu līdz galam, tādēļ centīšos šogad izlasīt vismaz piecas grāmatas. Tas jau būtu labi,» apņēmies ir dziedātājs.

*

Viktors Lapčenoks 70 gadu jubileju svinēs uz skatuves

Latviešu estrādes zvaigzne Viktors Lapčenoks arī piebiedrojas zvaigžņu pulciņam, kas 2017. gadā atzīmēs apaļās jubilejas. Īsi pēc Jaungada, 16. janvārī, dziedātājam apritēs 70 gadu. Apaļo jubileju Lapčenoks atzīmēs ar jubilejas koncertu, kuram jau tagad cītīgi gatavojas. «Jaunajā gadā mana lielākā apņemšanās ir izveidot pēc iespējas labāku koncertu, lai visiem būtu prieks!» savos jaunā gada plānos dalās latviešu mūzikas leģenda. Jāpiebilst, ka Lapčenoka jubilejas koncerti paredzēti 3. februārī Rēzeknes koncertzālē «Gors», 4. februārī Cēsu Vidzemes koncertzālē, 5. februārī Dailes teātrī, bet 6. februārī būs papildkoncerts Dailes teātrī.

*

Edgars Pujāts nolēmis atmest smēķēšanu

Liepājas pusē dzīvojošais aktieris Edgars Pujāts (45) vecajā gadā vēlas atstāt savu kaitīgo ieradumu - smēķēšanu. Aktieris atzīst, ka jau ilgu laiku cenšas atbrīvoties no šā paraduma, taču līdz šim tas nav izdevies. Tādēļ skatuves mākslinieks ļoti cer, ka jaunajā gadā viņš sevi varēs dēvēt par nesmēķētāju. Veselīgs dzīvesveids aktierim noteikti nāks par labu, jo jau šā gada marta nogalē viņš gatavojas kļūt par triju bērnu tēvu. Aktiera divas reizes jaunākā izredzētā Marta Aniņa patlaban ir bērniņa gaidībās.

*

«Astro’n’out» Māra gudri žonglēs starp ģimeni un darbu

Dziedātāja Māra Upmane-Holšteine (32) 2016. gada septembrī laida pasaulē savu otro atvasi dēliņu Ezru Klāvu. Jaunā māmiņa paralēli turpināja savu muzikālo darbību grupā «Astro’n’out», laižot klajā arī jauno ierakstu albumu. Skatuves māksliniece neslēpj, ka atrast balansu starp mājām un skatuvi ir grūti. «Jaunajā gadā es gribu iemācīties gudri žonglēt starp ģimeni un darbu. Februārī sāksies grupas jaunā albuma koncertturneja, un mājās mani gaida arī mazs čalītis, kas prasa lielu uzmanību,» par saviem šā gada plāniem stāsta dziedātāja. Māru sagaida darbu pilns gads, taču dziedātājai nav pamata uztraukumam, jo viņai ir izpalīdzīgs vīrs dziesminieks Goran Gora jeb īstajā vārdā Jānis Holšteins-Upmanis.

*

Elita Patmalniece vēlas nozust no saviesīgās dzīves

Modes māksliniece, gleznotāja un sabiedriski aktīvā personība Elita Patmalniece (52) 2017. gadā grib vairāk laika veltīt savām radošajām izpausmēm. «Jaunajā gadā vēlos mazāk apmeklēt saviesīgus pasākumus un vairāk veltīt laiku savam darbam, lai varētu izveidot lielāku personālizstādi,» atklāj māksliniece, kurai 2017. gads solās būt darbīgs un ražīgs.

*

Juris Strenga vēlas sagaidīt 80. dzimšanas dienu

Dailes teātra aktieris Juris Strenga (79) 2016. gadā saņēma balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā un aizvadīja darbīgu gadu, neraugoties uz savu cienījamo vecumu. Jaunajā gadā talantīgais un tautā mīlētais aktieris novēl sev svarīgāko - labu veselību. «Man ir tikai viena apņemšanās. Šogad man apritēs 80 gadu, un man līdz tam ir noteikti jāizvelk. Tas arī ir viss, ko vēlos,» sarunā ar »Vakara Ziņām« nosaka Strenga. Novēlam tautā iemīļotajam aktierim labu un stipru veselību viņa jubilejas gadā!