Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: "Lauku sētas" Rūdolfam šovā pietrūka asuma

© LNT publicitātes foto

Dzīvojot lauku sētā, piedzīvoja arī lūzuma brīžus jeb krīzi, kad vēlējās visam atmest ar roku un doties mājup. Šādus brīžus palīdzējis pārvarēt brālēns, kas pārliecināja palikt šovā un cīnīties līdz galam. «Rūdis teica: «Galvenais ir nepadoties!» Tā mēs kopā tikām arī līdz finālam un uzvarējām. Tas viss – pateicoties komandas darbam.»

Spontāns lēmums

Ķekaviete Mairita Medne sevi dēvē par nosvērtu un mierīgu cilvēku, taču lēmums par piedalīšanos «Lauku sētā» ir bijusi spontāna, viņai netipiska ideja, kas gala rezultātā vainagojusies ar negaidītu uzvaru. «Man bija vārda diena, un ciemos atnāca brālēns Rūdis ar ciemiņiem. Joka pēc sarunas laikā izspļāvām, ka varētu piedalīties «Lauku sētā», tāpēc pēc vārda dienas svinībām aizsūtīju pieteikumu. Kad izstāstīju to Rūdim, izrādījās, ka arī viņš jau bija paspējis nosūtīt pieteikuma vēstuli. Dzīve ir pārsteigumu pilna! Un mēs bijām pieteikušies, viens par otra rīcību neko nezinot,» atminas Mairita. Viņasprāt, tā ir liela sakritība un pat likteņa pirksts, kas abus radiniekus aizveda līdz uzvarai. Mairita atzīst, ka pirms tam šoviem sekojusi līdzi tikai televīzijā, tāpēc bijusi liela ziņkāre noskaidrot, kā patiesībā viss notiek. Tas arī Mairitai izdevās, un viņas un brālēna dalība šovā tika apstiprināta.

Šobrīd pēc lielās vasaras avantūras - TV šova - jaunā sieviete uzkrāj spēkus un atpūšas, bet jau pavisam drīz viņa nolēmusi atsākt strādāt. Vaicāta par piedzīvotajām grūtībām šovā, Mairita atbild: «Fiziski nekas nebija grūti, drīzāk emocionāli.» Kā lielāko pārbaudījumu jaunā sieviete min ilgo būšanu prom no mājām un ģimenes. Jaunieši visu vasaru pavadīja Jēkabpils pusē, zirgu stallī «Ūsiņš», un sazināties ar mājiniekiem izdevās ļoti reti.

Kā izdevās pārvarēt krīzi un nepadoties

Jau šova sākumā Mairita un Rūdolfs centās neiesaistīties citu intrigās un strīdos, bet gan nodoties lauku darbiem. Kā izrādās, radiniekiem jau sākotnēji bija sava stratēģija, kā sevi pozicionēt un parādīt šovā. «Mēs centāmies būt ļoti neitrāli un draudzēties ar visiem dalībniekiem. Tādējādi varējām uzzināt, ko katrs domā. Un jau tālāk, attīstoties dažādiem notikumiem, bijām paši par sevi,» stāsta Mairita. Sākotnēji Mairitai un Rūdolfam nešķita problemātiski sadzīvot ar citiem šova dalībniekiem, taču beigās vislabākais kontakts izveidojās ar māsām Jogitu un Jolantu, kuras šovā dēvēja arī par Preiļu māsiņām. Zīmīgi, ka māsas bija vienas no fināla konkurentēm. Neraugoties uz savu mierīgo dabu, arī Mairita šova laikā paspēja noskaidrot attiecības ar savu komandas biedru - brālēnu Rūdolfu. «Lauku sētā» brālēns ar māsīcu pavadīja līdz šim ilgāko periodu kopā, kas, iespējams, bija arī pamats nesaskaņām. «Mēs bijām mazliet apnikuši viens otram, un to visu vēl pastiprināja nogurums. Līdz ar to nonācām pie konfliktiem, taču strīdi nebija pārāk nopietni,» par piedzīvoto šovā stāsta Mairita.

Viņa atzīst, ka, dzīvojot lauku sētā, piedzīvoja arī lūzuma brīžus jeb krīzi, kad vēlējās visam atmest ar roku un doties mājup. Šādus brīžus palīdzējis pārvarēt brālēns, kas pārliecināja palikt šovā un cīnīties līdz galam. «Rūdis teica: «Galvenais ir nepadoties!» Tā mēs kopā tikām arī līdz finālam un uzvarējām. Tas viss - pateicoties komandas darbam,» uzskata Mairita. Šova trešās sezonas uzvarētāja prāto, ka vislielākais ieguvums, piedaloties šajā projektā, ir pieredze lauku darbos, kā arī iespēja iepazīties ar jauniem cilvēkiem un izveidot draudzību.

Rūdolfs gaidīja ko vairāk

Rūdolfs Blūms dzīvo Baldones pusē, un jau no bērnības viņam nav sveši lauku darbi. Pašlaik jaunietis ne tikai strādā divos darbos, bet paspēj arī trenēties florbolā. Ikdienā viņš strādā par šoferi un piegādā klientiem kafiju, bet par savu otro sirdij tuvo nodarbošanos dēvē koka kublu izgatavošanu. «Dzīvojot laukos, visu laiku ir jāstrādā. Baldoni varbūt nevar dēvēt par īstiem laukiem, drīzāk Pierīgu, taču darba tāpat netrūkst,» nosaka strādīgais jaunietis. Piesakoties šovam «Lauku sēta», Rūdis vēlējās vasaru izbaudīt citādāk nekā parasti un izmēģināt ko nebijušu. Puisis nenožēlo savu lēmumu, taču atzīst - bija gaidījis ko vairāk. «Bija šis un tas, ko vēlējos sagaidīt no šova, bet diemžēl nesagaidīju. Biju domājis un iztēlojies, ka būs mazliet citādāk, bet, nonākot šovā, jau nevar zināt, kas būs. Man laikam mazliet pietrūka spēles asumiņa,» ar savām domām dalās šova uzvarētājs.

Nekas nespēja salauzt brašo Rūdolfu

Vislielāko prieku šovā Rūdolfam sagādāja iespēja padzīvot citā vidē un strādāt komandas darbu. «Lauku sētā» nepalika nepamanīta Rūdolfa neatlaidība un cīņasspars, ko puisis izmanto ne tikai spēlējot florbolu, bet arī strādājot. «Es personīgi šova laikā nevienu brīdi nesalūzu, jo, ja es eju, tad eju līdz galam, nevis braucu vienkārši kaut ko paskatīties. Nevienā brīdī neapsvēru domu padoties, protams, bija brīži, kad nedaudz viss piegriezās, bet nu tas nebija nekas tāds, kas spētu mani salauzt,» pašpārliecināts ir Rūdolfs.

Viņš arī atzīst, ka uzvarēt šovā nebija viegli, un visus dalībniekus raksturo kā sīvus konkurentus. Šova uzvarētājs uzsver, ka nekad nevajag savus pretiniekus novērtēt par zemu. «Uzskatu, ka visi dalībnieki bija konkurenti, tāpat kā sportā, nevar savu pretinieku ar akmeņiem nomētāt. Katrs ir konkurents, un katram ir savas spēcīgās un vājās puses,» atzīst strādīgais Rūdis. Viņš sevi raksturo kā mierīgas dabas cilvēku un apgalvo, ka nav tāds, kurš ies kašķi meklēt. Tāpēc arī šovā Rūdis ne ar vienu nav vēlējies konfliktēt. «Es nebraucu strīdēties. Vienkārši darīju savu darbu,» teic Rūdolfs.

Šovā iegūtā galvenā balva - 5000 eiro «Fiskars» instrumentu iegādei - gan vispirms Mairitai un Rūdolfam draudzīgi jāsadala divās daļās. Jauneklis jau nopietni pārdomājis, kā tērēs šovā iegūto balvu. «Iegādāšos gan sev, gan arī uzdāvināšu kaut ko saviem tuviniekiem,» ar plāniem dalās Rūdis, savukārt Mairita vēl nav domājusi, kā tērēs iegūto balvu, kas vēl nav pasniegta jauniešiem.

Rūdolfs nenožēlo savu dalību šovā un atzīst, ka labprāt arī nākotnē piedalītos šādā šovā. Aizvadītajos Ziemassvētkos Rūdolfs spēra atbildīgu soli arī savā privātajā dzīvē un bildināja savu draudzeni. «Pēc šova nekas krasi manā dzīvē nav mainījies. Turpinu cītīgi strādāt, spēlēt florbolu un pavadīt laiku ar mīļoto meiteni,» stāsta «Lauku sētas» trešās sezonas uzvarētājs.