Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Laura Grēviņa. Visi tuvu viens otram

PILNAS SLODZES MAMMA. Laura Grēviņa ir pilnas slodzes divu zēnu mamma, kurai ir lielākas un mazākas kaislības. Viņa mīl gatavot no kvalitatīviem un bioloģiskiem produktiem un māca to darīt bērniem. Ir priecīga, ja visa ģimene ir mājās un ir labi paēdusi © Privāts arhīvs

«Mēs ģimenē visi ēdam visu, nedomājam par kalorijām, bet galvenais, kam pievēršam uzmanību, ir produktu kvalitāte,» saka Laura Grēviņa, divu dēlu – Everta (3) un Edvīna (6 mēneši) – mamma un bloga ViensPlusViens.lv autore.

Neatkarīgās lasītājiem Laura piedāvā nobaudīt viņas ģimenē iecienītās auzu pārslu vafeles.

Ēst gatavošana, jaunu recepšu izzināšana un radošu ideju izmēģināšana Lauru interesē jau sen, un tāpēc pirms četriem gadiem viņa sāka strādāt kulinārijas žurnālā Četras sezonas. Tad viens pēc otra šajā pasaulē sevi pieteica puikas, un jaunā māmiņa darbā neatgriezās. Bet turpināja gatavot, iedvesmojoties no dažādām pavārgrāmatām. Un turpināja rakstīt, tikai - jau savā blogā ģimenei ViensPlusViens.lv, kur ar prieku dalās ne tikai savos kulinārijas atklājumos, bet arī savā pieredzē bērnu audzināšanā un pāru attiecībās, atklāti stāsta par tik jūtīgo pēcdzemdību laiku, dod padomus vecākiem, ceļojot kopā ar bērniem, iepazīstina ar bērnu apģērbu zīmoliem un stāsta, kā vislabāk atsvaidzināt bērna rotaļlietu krājumus.

«Lai cik reizēm nebūtu grūti, lai cik ļoti dažreiz negribētos kādu stundiņu no mammas pienākumiem aizbēgt, šis ir pats labākais laiks,» secina Everta un Edvīna mamma. Viņas dzīvē ir pienācis laiks, par ko viņa sapņoja jau sen. «Atceros, kad biju maza, iztēlojos, kā saukšu savus bērnus, kāds būs mans vīrs. Nu tas vairs nav jāiztēlojas, jo tas ir pa īstam! Es nesapņoju!» viņa laimīgi saka, apzinoties, ka laiks, pēc kā bērnībā tiecās, ir tagad. TAGAD. «Arī es gribētu izdarīt tik banālu lietu, kā apturēt laiku. Uzkavēties šajā mirklī ilgāk - sasmaržot bēbīti, sabučot Evertu, ar vīru kopā sasmīdināt bērnus. Vienam klēpī viens, otram otrs. Visi tuvu viens otram. Kad vēl kāds no viņiem tā ļaus?...» Laura aizdomājas. Viņa arī godīgi atzīstas: «Jā, bērni ir liela emocionāla slodze, bet tās ir arī neatkārtojamas sajūtas, ko dzīvē ienes katrs no viņiem - sākot ar grūtniecību un dzemdībām, pirmajiem mēnešiem un gadiem. Dzīve ar bērniem tik ātri mainās, tik negodīgi ātri steidzas uz priekšu. Es gribētu šajā sapnī uzkavēties mazliet ilgāk...»

Laura neslēpj, ka šajā mirklī, kad izsapņotais laiks ir pienācis, viņa ir apmulsusi. «Es saprotu vienu - ir jādzīvo šodienā, šeit un tagad. Nevajag atlikt neko, kas attiecas uz bērniem un mūsu savstarpējām attiecībām. Un šodiena tik ļoti ietekmē to, kādi pieaugušie būs mūsu bērni, par ko sapņos viņi... Šis laiks ir tik īss, bet tik svarīgs.

Kas būs tālāk? Bērni izaugs, es aizmirsīšu visu Cars varoņu vārdus, mīļāko Bikibuku vai dienu, kad juniors pirmoreiz apvēlās. Esmu pateicīga, ka varu piedzīvot savu sapni - būt par mammu! Četros naktī barot bēbi un nopaijāt viņa mazo snīpīti, un pamosties uzzinot, ka trīsgadnieks sapnītī redzējis debesis. Tas viss man ir pats, pats svarīgākais.»

***

PĀRSLU VAFELES

Vajadzēs (4 vafelēm): 1 olu, 50 g sviesta vai neitrālas eļļas, 75 g kviešu miltu «Ekstra», 50 g «Dobeles dzirnavnieka» ātri vārāmo auzu pārslu, 150 ml mandeļu vai govs piena, rīvētu apelsīna miziņu (no ½ apelsīna), 1-2 ēd.k. brūnā cukura (pēc garšas), 1/4 tējk. kanēļa, 1 tējk. cepamā pulvera

* var pievienot 1 tējk. upeņu, aveņu vai kādu citu ogu pulveri

Pagatavošana:

• sviestu izkausē un atdzesē, olu sakuļ un sajauc kopā ar sviestu, cukuru, pienu un apelsīna miziņu

• miltus sajauc ar pārslām, cepamo pulveri un kanēli

• visu samaisa kopā, cep sakarsētā vafeļu pannā

• pārslas satur daudz vērtīgu vitamīnu, minerālvielu, beta-glikānu un šķiedrvielu

• nodrošina sāta izjūtu ilgam laikam un garšo bezgala labi!