Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Ieskaties Jaungada sagaidīšanas programmā Rīgā

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Šodien 11.novembra krastmalā Jaunā gada sagaidīšanas pasākumā uzstāsies vairākas grupas un dīdžeji, notiks svētku uguņošana un tirdzniecības vietās varēs iegādāties ēdienus un dzērienus, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Jaunā gada sagaidīšanas pasākums risināsies no šodienas plkst.21 līdz pat plkst.3 naktī.

No plkst.21 krastmalā darbosies tirdzniecības vietas un par muzikālu noskaņu gādās dīdžejs. No plkst.22 pasākuma apmeklētāji varēs dzirdēt grupas "Otra puse" un solistes Antras Stafeckas māksliniecisko priekšnesumu. Pēcāk muzicēs grupa "Colt" un īpašie viesi Aija Andrejeva un Alex. Tieši gadu mijā svinību apmeklētājiem būs iespēja vērot svētku uguņošanu, kuras māksliniecisko priekšnesumu nodrošinās SIA "International Fireworks Desing", savukārt muzikālo noformējumu veidojis komponists Zigmars Liepiņš. Pēc svētku uguņošanas svinības turpināsies kopā ar atraktīvo grupu "Big Al & The Jokers". No plkst.1 svinību vietā iedzīvotājus izklaidēs dīdžejs Artis Dvarionas.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja sasildīties pie dzīvās uguns objektiem un iegādāties tirgotāju piedāvātos gadu mijas tradīcijām raksturīgus ēdienus un dzērienus.

Pasākuma norises vietā aizliegts ienest sprādzienbīstamus priekšmetus un pirotehniku, asus priekšmetus, šaujamieročus un citas bīstamas lietas. Tāpat apmeklētāji ir atbildīgi par savām personīgajām mantām. Bērniem līdz 16 gadu vecumam ieeja pasākumā tikai kopā ar vecākiem. Vienlaikus vecāki aicināti pieskatīt savus nepilngadīgos bērnus. Pasākuma teritorijā sabiedrisko kārtību uzraudzīs Rīgas Pašvaldības policija.

Svētku sajūtu Vecgada vakarā varēs baudīt arī Vecrīgā, kur Doma laukumā Jaunā gada sagaidīšanas pasākuma programmā uzstāsies diksilenda grupa "Sunny Groove Dixie", rokenrola grupa "Tehe Swamp Shakers", kā arī dīdžejs Toms Grēviņš.

Rīgas sabiedrisko transportu šodien un rīt varēs izmantot bez maksas.

Jau ziņots, ka Jaungada svinību nodrošināšana Rīgā, 11.novembra krastmalā, galvaspilsētai izmaksās vairāk nekā 72 000 eiro.

Pasākumu organizē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība. Pilna apjoma video LED ekrānu tehniskais nodrošinājums izmaksās 14 810 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un to nodrošinās SIA "Pro 1 Stage". Skatuves, gaismas un elektrības pieslēgumu par 10 552 eiro bez PVN nodrošinās SIA "RJK". Savukārt brīvdabas inventāru par 8023 eiro piegādās, uzstādīs un demontēs SIA "Tent for Event Baltic". Skaņas aprīkojumu par 8464 eiro bez PVN nodrošinās nodrošinās SIA "KM". Savukārt apsardzes pakalpojumu Jaunā gada sagaidīšanas svinībās par 8376 eiro bez PVN nodrošinās SIA "Art Ekspo".

Jaungada uguņošanu 11.novembra krastmalā par 17 638 eiro bez PVN nodrošinās SIA "International Fireworks Design". Uguņošanas pavadošo mūziku par 4641 eiro bez PVN komponē Zigmars Liepiņš.