Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: 10 lietu, kas raksturo Sergeju Jēgeru

© Publicitātes foto

Pasaulslavenais Latvijas kontrtenors Sergejs Jēgers atklāj desmit lietu, kas raksturo viņa unikālo personību. Šajā svētku laikā izcilais dziedātājs ļoti aktīvi muzicē un dalās ar savu neizsīkstošo enerģiju un prieka pilno smaidu. Savus spēkus pašmāju slavenākais kontrtenors uzkrāj, gan saldējoties ledus aukstā pirtī, gan gatavojot gardumus savā virtuvē.

Ar koncertu Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā 19. decembrī skanējumu Latvijas baznīcās uzsāka dziedātāju Sergeja Jēgera un Ievas Kerēvicas jaunā Ziemassvētku koncertprogramma «Debess dārzos».

Ievas Kerēvicas un Sergeja Jēgera jaunajā Ziemassvētku programmā «Debess dārzos» savīsies akadēmiskās mūzikas smalkās līnijas ar džeza temperamentu, skanēs tādu latviešu komponistu kā Jāņa Lūsēna, Riharda Dubras un Madara Kalniņa kompozīcijas, turklāt skanēs arī Kerēvicas komponētā dziesma ar Kārļa Skalbes vārdiem «Ziemassvētku roze». Par muzikālo noformējumu visos koncertos gādās pianists Romāns Vendiņš, kontrabasists Norberts Skraucis un ģitārists Andrejs Jevsjukovs.

Koncerti izskanēs 27. decembrī pulksten 19 Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē, 28. decembrī pulksten 19 Torņakalna Lutera baznīcā un 29. decembrī pulksten 19 Jelgavas Svētās Annas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Ūdens ar ledu

«Katra diena man iesākas ar auksta ūdens glāzi. Ejot arī savās ikdienas gaitās, vienmēr somā līdzi ņemu ūdens pudeli. Tas ir viens no veidiem, kā sevi norūdu,» sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj operdziedātājs. Sergejs nekad nav dzēris kafiju un izvairās arī no citiem karstiem dzērieniem, priekšroku dodot aukstam ūdenim.

Smaržas «Chanel Allure»

Dziedātājs atklāj, ka viņam ir daudz un dažādu smaržu, taču tieši šīs smaržas Sergejs dēvē par nemainīgu vērtību. «Man tās ļoti patīk. Ja vajadzētu izvēlēties smaržas, kas vislabāk mani raksturo, tad noteikti tās būtu «Chanel Allure»,» viņš piebilst.

Kurpes

Neatņemams skatuves un ikdienas aksesuārs dziedātājam ir ekstravagantie apavi, kas viņa garderobē ir visdažādākajos toņos.

Greznas piespraudes

Sergejs Jēgers ir mākslas cienītājs un mīļotājs. Savus skatuves tērpus kontrtenors papildina ar spožām brošām.

Ceļojumi, atpūta

Pēc darbīgas sezonas dziedātājs savus spēkus izvēlas uzkrāt ārpus dzimtenes robežām, sildoties palmu ieskautās pludmalēs.

Svaigi spiestas augļu un dārzeņu sulas

Operdziedātājs ir veselīga dzīvesveida un uztura piekritējs. Lai izvairītos no slimošanas un vienmēr justos enerģijas pilns, viņš katru dienu vitamīnu devu uzņem ar svaigi spiestām augļu vai dārzeņu sulām.

Nošu lapas

«Bez tām es nekur!» stāsta Sergejs, kurš nespētu iedomāties savu ikdienu bez sirdij tuvās mūzikas.

Maltītes gatavošana

Izrādās, kontrtenors ir aizrautīgs kulinārs. «Ēst gatavošana, konservēšana un marinēšana ir mana atpūta. Tā es uzkrāju spēkus un atpūtinu prātu,» atklāj Sergejs.

Saldumi

Vismīļākais dziedātāja saldums ir Latvijas lielākā saldumu ražotāja «Laima» gatavotais šokolādes batoniņš «Miks».

Kriosauna

Kontrtenors nebaidās no aukstuma! Sergejs ne tikai savu rītu sāk ar aukstu ūdens glāzi, bet ik pa laikam arī bauda -160 grādu aukstumu kriosaunā, lai uzlabotu pašsajūtu un stiprinātu imunitāti.