Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Eksprezidenta Bērziņa pavadone: Mums ir tikai darba attiecības

Sadziedējis šķiršanās brūces, Andris Bērziņš atkal ar jaunu sparu atgriežas apritē. Piemēram, viņš apmeklējis neformālu pasākumu, mākslinieka Rituma Ivanova personālizstādes atklāšanu, turklāt radījis pastiprinātu interesi, jo uz pasākumu ieradies kopā ar daiļā dzimuma pārstāvi – Dainu Bāru. © F64

Pēc šķiršanās no sievas Daces Seisumas un pārciestajām veselības problēmām eksprezidents Andris Bērziņš (71) atkal ir mundrs un viņam atgriezies dzīvesprieks, lai izietu sabiedrībā. Nesen eksprezidents ar savu sekretāri profesori Dainu Bāru apmeklēja latviešu gleznotāja un portretu meistara Rituma Ivanova personālizstādi «Connect» jeb «Savienot». Sarunā ar »Vakara Ziņām« Daina Bāra atklāja, kas viņu saista ar Bērziņu un kā pēc šķiršanās dzīvo eksprezidents

Drīz vien pēc savas prezidentūras beigām Andris Bērziņš nozuda no sabiedrības redzesloka. Atklājās, ka eksprezidenta pēkšņā pazušana ir saistīta ar nopietnām veselības problēmām un viņam veikta muguras operācija. Pēc operācijas Bērziņš devās uz rehabilitācijas centru «Līgatne», kur viņam sākās atveseļošanās process. Tiesa gan, centra pacienti novēroja, ka pie visiem citiem ciemojas radi, draugi un paziņas, bet no eksprezidenta kundzes ne ziņas, ne miņas. Pērnā gada nogalē »Vakara Ziņas« bija pirmās, kas pavēstīja, ka eksprezidents Andris Bērziņš un viņa sieva Paula Stradiņa slimnīcas un «Premium Medical» ārste endokrinoloģe Dace Seisuma vairs nedzīvo kopā. Jau vēlāk atklātībā nāca arī fakts, ka Seisuma uzsākusi kopdzīvi ar kolēģi, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas asinsvadu ķirurgu Aigaru Lāci. Tādēļ viņas un Bērziņa laulības dzīve vairs nav glābjama. Andra Bērziņa un Daces Seisumas savienībā dzimis dēls Kristaps Andris, kas mācās pamatskolā. Pēc šķiršanās par atvasi rūpējas abi vecāki.

Sadziedējis šķiršanās brūces, Andris Bērziņš atkal ar jaunu sparu atgriežas apritē. Lai arī viņš jau bijis pasākumos, kas gan vairāk saistīti ar viņa profesionālo darbību, piemēram, piedalījies svinīgajā pasākumā, kura laikā tagadējais Valsts prezidents Raimonds Vējonis atgriezās rezidencē Rīgas pilī, kā arī Latvijas neatkarības «de facto» atjaunošanas gadadienai veltītajā ziedu nolikšanas ceremonijā un amatpersonu uzrunās pie Brīvības pieminekļa, tagad viņš apmeklējis arī neformālu pasākumu, mākslinieka Rituma Ivanova personālizstādes atklāšanu, turklāt radījis pastiprinātu interesi, jo uz pasākumu ieradies kopā ar daiļā dzimuma pārstāvi - Dainu Bāru. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Bērziņa pavadone atklāj, ka joprojām ir Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes, politikas zinātnes nodaļas asociēta profesore, kā arī bijušā prezidenta Andra Bērziņa sekretāre. Svarīgi, ka Daina Bāra izskolojusi ne vienu vien ietekmīgu Latvijas politiķi un diplomātu. Un joprojām viņas draugu lokā ir daudz ietekmīgu ļaužu. Daina ar lielu sirsnību stāsta par saviem studentiem, kurus ar prieku satiek arī tagad, kad viņi ir pieauguši un izveidojuši veiksmīgu karjeru.

«Esot kopā ar eksprezidentu, es pildu savus darba pienākumus. Katrā ziņā es ļoti sen kā pazīstu Andri Bērziņu. Mums ir darba attiecības jau diezgan ilgu laiku, jo esmu strādājusi pie viņa kā Valsts prezidenta konsultantu un ekspertu grupā. Un tagad, kā viņam pienākas pēc statusa, esmu bijušā prezidenta sekretāre. Tur, kur man ir pienākums, tur arī piedalos kopā ar viņu. Man nekad nav patikusi publicitāte un nav patīkami, ka tagad tik liela uzmanība ir pievērsta. Galvenais, lai es godprātīgi izpildītu savu darbu,» skaidrību ievieš Daina Bāra. Viņa arī atklāj, ka pašai ir sava privātā dzīve, bet to nav gatava publiski apspriest.

Viņa arī norāda, ka eksprezidenta privātās dzīves peripetijās nav iesaistījusies un neiesaistīsies. Vaicājot, kā Bērziņa kungs pārdzīvojis šķiršanos, Daina Bāra atklāj: «Es neesmu saistīta ar viņa privāto dzīvi! Katrā ziņā Bērziņa kungs joprojām ir aktīvs un ļoti pozitīvi noskaņots, darbojas, konsultē un piedalās dažādos biznesa pasākumos un tamlīdzīgi. Uz mākslinieka izstādi, ko apmeklējām kopā, eksprezidents bija uzaicināts. Viņš joprojām seko līdzi visam, kas notiek valstī un ārpus valsts.