Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Marijas Naumovas vīrs atklāj, kā desmit gadus sadzīvojis ar sievu

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Dziedātāja Marija Naumova ar vīru uzņēmēju Raiti Bullīti šoruden nosvinēja desmito kāzu jubileju. No malas skatoties uz šo pāri, šķiet, ka ideālākas laulības nav, jo Raitis joprojām apbrīno Mariju un priecājas par savu skaisto sieviņu, taču, kā izrādās, arī viņu savienībā ne vienmēr viss bijis gludi un ideāli.

22. novembra pievakarē Marija Naumova viesnīcas «Gutenbergs» restorānā prezentēja savu jaunāko ierakstu albumu «Uz ilūziju tilta». Jaunā albuma dziesmu tekstu autori ir latviešu dzejnieki Jānis Peters un Kārlis Vērdiņš, savukārt mūziku sarakstījis franču ģitārspēles virtuozs un viens no labākajiem «manuš» stila ģitāristiem pasaulē Sebastjens Žinjo. Taču, lai albums pie klausītājiem nonāktu taustāmā veidā, ir parūpējies Marijas vīrs Raitis Bullīts, kas sponsorējis albuma izdošanu. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Raitis precizē, ka nevis pats, bet gan viņa kompānija «Amitours» ir atbalstījusi finansiāli albuma izdošanu. Vīrs Mariju atbalsta arī emocionāli un visādi citādi, taču, kā pats smej, par to gan balvas dziedātājas vīram nepienākas. Tiesa, Marija savā prezentācijā, sakot paldies visiem, kas iesaistīti albuma tapšanā, vispirms pateicās tieši vīram un mīļi viņu sabučoja. «Albums ir tikko kā izdots, svaigs, un tā vāciņš vēl smaržo pēc tipogrāfijas. Es jau iepriekš esmu dzirdējis visas dziesmas, kas tagad apkopotas ierakstu albumā. Esmu pirmais klausītājs, kas dzird Marijas repertuāru. Mūsmājās skan no vannas istabas, guļamistabas. Marija it sevišķi daudz dzied mājās, kad tuvojas koncerts,» atklāj dziedātājs laulātais draugs. Raitis ir bezgala lepns par savu sieviņu: «Es katru reizi viņu par dziedāšanu tikai slavēju, man nav kritikas, ko viņai teikt. Man tiešām patīk, kā Marija dzied un izpauž sevi uz skatuves. Ļoti patīk viņas jaunais albums. Vienīgi mazlietiņ bail, ka Latvijā cilvēki šo mūziku līdz galam var neizprast, jo tā nav latviešu mūzika, bet simbioze starp latviešu tekstu un franču mūziku ir brīnišķīga. Tas ir kaut kas jauns. Marija iet tikai grūtāko ceļu, viņa nekad nemeklē vieglākos ceļus. Un viņa arī nekad neatkārtojas. Strādā tikai pie jauniem projektiem, kas ir daudz grūtāk nekā ilgus gadus vienu un to pašu spēlēt. Viņai nemaz nepatiktu visu laiku dziedāt savas vecās dziesmas. Tā ir Marija. Ir arī gadījušās radošās krīzes, bet tad Marija nesit galvu pret sienu un nesaka, ka nekas viņai nesanāk. Viņa to dara ļoti brīvi. Ja vajag, var arī pagaidīt 12 vai 20 gadus un tad atgriezties uz skatuves. Neviens karalis neko viņai nav pasūtījis. Marija vienlaikus darbojas vairākos projektos, reizēm kādu no tiem izbeidz, jo saprot, ka šis ceļš nav īstais. Bet viņa nekad neapstājas.»

Kad vaicāju, vai Raitim kā uzņēmējam, kas ir punktuāls un lietišķs cilvēks, nav grūti dzīvot ar tik ēterisku un radošu personību kā Marija Naumova, viņš atteic, ka pretpoli pievelkas. «Grūtībām ir jābūt! Laulībā laikam tas ir ļoti svarīgi, ka neesam vienādi, tad arī ir interesanti vienam ar otru. Protams, brīžiem mums ir konflikti un neizprotam lietas vienādi, bet tāpēc jau mēs dzīvojam, lai to visu risinātu. Taču Marija var būt arī pragmatiska. Viņa ļoti labi kontrolē visu, kas notiek apkārt. Viņa nekad neko nenokavēs un nekad neko neaizmirsīs. Viņa patiesībā ir daudz punktuālāka nekā es.»

Vīrs atklāj, ka Marija uz skatuves nekādu masku neliek un tāda pati viņa ir arī mājās. «Viņa ir gaisīga, bet kontrolē visu, kas notiek. Viņa nav tāda māksliniece, kas aizpeld savās domās un darbos. Marija uz skatuves nodod savu mīlestības ziņu cilvēkiem, lai viņiem, noklausoties koncertu vai ierakstu albumu, būtu vieglāk dzīvot. Tas ir viņas vadmotīvs, un to Marija uztver kā savu misiju. Marija ļoti mīl cilvēkus un atdod viņiem savu sirdi. Viņa jau to nedara slavas, prestiža vai naudas dēļ, viņa vienkārši ir uz skatuves, jo tas ir viņas aicinājums - pacelt citus cilvēkus spārnos. Manuprāt, tas ir pats brīnišķīgākais. Man tikai atliek atbalstīt viņu it visā un turēt, un censties būt klāt, kad viņai ir smagi, un priecāties kopā, kad ir labi,» savu sieviņu paslavē Raitis Bullīts.