Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Nikolajs Puzikovs atklāj veiksmīgu attiecību formulu: Strīdi ir jāizrunā!

Uz Nikolaja pirmā soloalbuma prezentāciju ieradusies visa kuplā Puzikovu ģimene – (no kreisās) vecākais brālis Oļegs, tētis Vladimirs un mamma Ilze, un jaunākais brālis Jānis. © Mikrofona ieraksti / Microphone Records/ MicRec

Latvijas dziedošais policists Nikolajs Puzikovs (27) pirms vairākiem gadiem kļuva populārs, pateicoties TV šovam «OKartes akadēmija». Viņa mūziķa karjera ātri vien attīstījās, un viņa dziesmas nokļuva topu augšgalā. Taču tad uz kādu brīdi viņš pazuda no aprites, lai šoruden atgrieztos un nodotu saviem klausītājiem ilgi gaidīto pirmo soloalbumu «Te nu es esmu». Mūziķa karjeru viņš joprojām spēj lieliski savienot ar pamatdarbu Valsts policijā.

Ar dziesmu «Dievs tevi mīl» pieteica sevi latviešu mūzikas industrijā

Dziedošais policists valsts svētku nedēļā draugu, kolēģu un ģimenes lokā prezentēja savu pirmo ierakstu albumu «Te nu es esmu». Mūziķim šie bija īsti svētki, lai gan sākotnēji laist klajā savu dziesmu krājumu viņš bija iecerējis pavisam citādāk. «Bija ideja ierakstu albumu izdot elektroniskā veidā. Apkopot visas savas dziesmas, kas radušās no 2010. gada līdz pat šodienai. Ideja izveidot albumu CD formātā nāca no maniem draugiem un kolēģiem. Man diezgan bieži cilvēki vaicāja: «Nikolaj, vai nevari iedot paklausīties savus ierakstus?» Sapratu, ka lieta ir nopietna un ir nepieciešams izdot albumu taustāmā veidolā,» par albuma rašanos stāsta Puzikovs. Kopīgās sarunās ar producentu Guntaru Raču tika pieņemts lēmums šo ieceri arī īstenot dzīvē un nodot klausītājiem savas labākās dziesmas. Dziedātājs iedvesmu muzicēšanai smeļas ne tikai no savas daiļrades, bet arī no citu mūziķu skaņdarbiem. «Dažreiz paklausos kādu radiostaciju, un man uzreiz rodas ideja, kādā stilā gribētu dziesmu. Dažkārt dziesmas mani pašu sameklē. Tā notika arī ar Mārtiņa Freimaņa dziesmu «Princesīte»,» viņš stāsta. Pāragri mūžībā aizgājušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa līdz šim neizdotā dziesma tik ļoti uzrunāja dziedātāju, ka viņš nolēma to iedziedāt. Puzikovs atzīstas, ka viņam visas savas dziesmas ir sirdij tuvas, taču visīpašākā ir hits «Dievs tevi mīl». Tieši ar šo sirsnīgo dziesmu dziedošais policists sevi pieteica Latvijas mūzikas industrijā. «Šī dziesma manī raisa ļoti īpašas izjūtas, gaišas un tīras. Tā mani pozitīvi uzlādē,» savu pirmo hitu raksturo dziedātājs.

Fani sajūsmā, ka palīgā nāk dziedošais likumsargs

Nikolajs Puzikovs ir viens no populārākajiem policistiem Latvijā. Ikdienā viņš rūpējas par sabiedrības drošību, strādājot Valsts policijā. Kā saka likumsargs, profesija viņu uzmeklēja pati. Nikolajs izlēma doties tēva pēdās un rūpēties par drošību valstī. «Mans tētis ilgus gadus strādāja Valsts policijā, tagad gan ir pensionējies. Jau no pašas bērnības viņa profesija mani motivēja. Skatījos, kā viņš iet uz darbu un rūpējas par citiem. Es ļoti lepojos ar viņu, tādēļ pēc skolas beigšanas izlēmu pievērsties šai profesijai,» par pamatnodarbošanos stāsta Puzikovs.

Savā ikdienas darbā policijā dziedošais likumsargs bieži tiek atpazīts un ievērots. Kā atzīst Nikolajs, tas gan vairs nav tik bieži kā pirms sešiem gadiem, kad tikko bija beidzies TV šovs «OKartes akadēmija», pēc kura viņš iemantoja galvu reibinošu slavu. «Man ir bijuši vairāki gadījumi, kad tieši ir palīdzējusi mana atpazīstamība, veicot policista pienākumus. Komunikācija ar nelaimē nonākušiem cilvēkiem, sarunas uzsākšana visdažādākajās situācijās, kurās cilvēkiem ir nepieciešams palīdzēt,» par ikdienas darbu stāsta policists. Dažkārt arī mūziķa fani ir nonākuši situācijās, kad ir nepieciešama likumsargu palīdzība. Ieraudzījuši, ka palīgā nāk tieši dziedošais policists, viņi ir ļoti iepriecināti. Savā darbā Nikolajs nevar sūdzēties par rutīnu, jo vienmēr notiek kaut kas jauns. «Man ir prieks, ka varu kaut ko ietekmēt. Palīdzēt citiem un rūpēties, lai nebūtu nekārtību. Prieks ir arī dažkārt dzirdēt labus vārdus no apkārtējiem,» lepns par savu darba vietu ir Nikolajs Puzikovs. Pēc garajām darba dienām policijā viņš ļauj sev kārtīgi izgulēties, bet ne tikai miegs spēj atjaunot enerģiju, arī sirdslieta - mūzika. Uzstājoties un redzot priecīgu publiku, dziedātājs spēj sevi uzlādēt tik pozitīvi, ka pat nākamajā dienā nepamet sajūta, ka varētu kalnus gāzt.

Ar kāzām vēl nesteidzas

Izskatīgais policists privātajā dzīvē vairs nav brīvs un iekārojams. Divarpus gadus puiša sirds pieder Annijai Annai Pakalnai, ar kuru Nikolajs iepazinās dzimtajā pilsētā Ogrē. Dziedošais policists atklāj, ka, ieraugot Anniju, viņā iemīlējies no pirmā acu skatiena. «Es viņu ieraudzīju un nespēju aizmirst. Uzrunāju viņu pirmais, un tad arī palēnām sākām draudzēties,» par iepazīšanos ar izredzēto stāsta mūziķis. Nikolajs Puzikovs jūtas ļoti laimīgs un priecīgs par savām attiecībām ar daiļo tumšmati. Pēc dziedātāja domām, veiksmīgu attiecību formula ir pavisam vienkārša - strīdi ir jāizrunā. Dziedošais policists uzskata, ka mūsdienās lielākā attiecību problēma ir tā, ka strīda situācijās netiek viss izrunāts un neviens pat necenšas pieņemt kompromisu. «Dažkārt vieglāk ir piekāpties, nekā strīdēties ar otru un censties kaut ko pierādīt. Vienkārši ir jāizrunājas un jāsaprot, kā jūtas otrs cilvēks. Tas ir svarīgākais,» uzskata dziedātājs. Lai arī Nikolajs jūtas lieliski attiecībās ar savu mīļoto, posties kāzām pāris vēl nesteidzas. «Laiks rādīs. Es negribu skriet uz priekšu. Teikšu godīgi, lai mazliet paiet laiks. Tas ir atbildīgs solis, un pret to ir jāizturas ar lielu atbildības izjūtu. Visam savs laiks,» dziļdomīgi nosaka Puzikovs.