Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Liepājas teātra direktoram jāatveido nelieši

© F64

Herberts Laukšteins sveiks un vesels aizvadītajos valsts svētkos ieradās uz koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī, bet viņa atveidoto varoni nošāva Krievijas miniseriālā «Divas leģendas», ko šobrīd var vērot TV skatītāji.

Atklājas, ka Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins jau filmējies divos Krievijas seriālos, kas uzņemti tepat Latvijā. Un abās lomās Laukšteins nav nekāds pozitīvais tēls. Tieši tāpēc nelielajā epizodē miniseriālā «Divas leģendas» Laukšteina atveidoto varoni sašauj tieši krūtīs un viņš notikuma vietā mirst. Darbība norisinās it kā Vācijas pilsētā, bet patiesībā šis miniseriāls filmēts Latvijā. Un konkrētā epizode ar Laukšteinu uzņemta Lielupes jahtu piestātnē. Laukšteins savu lomu ierunājis angļu valodā, un viņa loma seriālā tiek tulkota krievu mēlē. «Filmējoties seriālā, piedzīvoju negaidītu tikšanos. Mans kādreizējais Maskavas studiju biedrs, kad pirms pāris gadiem Kijevas Maidana laukumā sākās protesti, ieņēma negatīvu attieksmi pret ukraiņiem. Un es toreiz atļāvos nosaukt viņu feisbukā par «fašistu» un pārtraucu ar viņu draudzību. Taču, kad ierados filmēšanas laukumā un satiku savu kādreizējo kursa biedru, ko biju nosaucis par «fašistu», uzzināju, ka viņš arī nošaus manu atveidoto varoni. Kāda sakritība,» piedzīvoto atminas Liepājas teātra direktors.

Laukšteins ir arī filmējies seriāla «Kvests» abās sezonās. Pirmās seriāla sezonas sērijas jau nonākušas uz ekrāniem, bet otrā sezona vēl tikai top. «Pirmajā sezonā mans varonis parādās tikai septītajā sērijā, bet otrajā sezonā jau man ir lielāka spēlēšana. Šajā seriālā esmu globāls ļaunums - lielas farmācijas firmas īpašnieks, kurš dzenas pēc mūžības akmens un sastrādā ļaunus darbus. Šajā lomā man bija jāmin diezgan sarežģīti ķīmijas un vēstures termini, tādēļ pirmajās filmēšanas reizēs bija ar ko noņemties. Līdz ar to manu lomu ir ierunājis Maskavas Nāciju teātra mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Mironovs.»

«Man piedāvā tikai sliktos varoņus spēlēt, acīmredzot seriālu veidotāji mani redz kā ļaunu tēlu. Tiesa gan, pašā pirmajā latviešu seriālā «Lai jums labi klājas!», ko rādīja Latvijas Televīzija, es biju pozitīvais tēls, kurš neiesaistījās nekādās mahinācijās, bet godīgi aizbrauca pelnīt naudu uz Vāciju. Sapelnījis naudu, atgriezās dzimtenē un meitenei nopirka dzīvokli. Viss tā, kā vajag,» savu filmēšanās pieredzi atklāj Laukšteins.

Pēdējā laikā gan Liepājas teātra direktors darbojas savā teātrī, bet filmēšanos pārņēmusi viņa dzīvesbiedre Inese Kučinska. «Atļāvu sievai filmēties. Viņa aizvadītajā vasarā filmējās režisores Elīnas Maliginas projektā. Mēs ar sievu uz maiņām filmējamies.