Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

PRAKTISKI: 8 perfekta grima noslēpumi

VIZĀŽISTE un blogere Krista Zvirgzdiņa savas zināšanas grima mākslas un stila jomā apguvusi pie starptautiska līmeņa profesionāļiem Make-up For Ever vizāžistu skolā Poetica © Publicitātes foto

Kā paildzināt grima noturību, lai tas nepazustu no sejas jau dienas vidū? «Katram procesam ir sava noteikta kārtība, un tāda ir arī kosmētikas produktu uzklāšanai,» norāda vizāžiste un blogere Krista Zvirgzdiņa, atklājot, kāda ir meikapa uzklāšanas secība.

Tas, kā jāuzklāj grims, protams, nav nekāda zinātne, tomēr secība, kādā tas tiek uzklāts, patiesībā ir ļoti svarīga. Un šī secība palīdzēs samazināt kļūdas un nodrošinās labāku rezultātu.

1. MAKEUP BĀZE (Primer). Lai paildzinātu grima noturību un nodrošinātu vienmērīgāku tonālā krēma uzklāšanu, vienmēr lietojiet bāzi. Veikalu plauktos atrodamas dažādas bāzes, bet kā no tām izvēlēties sev piemērotāko? Matējošā bāze būs lielisks palīgs taukainai sejas ādai, lai T zona nespīdētu kā speķa pīrādziņš. Mitrinošā bāze labi nodrošinās ar nepieciešamajām vielām sausu ādu. Savukārt krāsu koriģējošās bāzes veiksmīgi maskē sejas apsārtumu (zaļā) vai mazos kapilārus, zilos lokus zem acīm (dzeltenā/persiku).

2. SEJAS PAMATS. Pirms krāsot acis, ieteicams izveidot tīru sejas ādu, tā teikt - sagatavot audeklu darbam. Tas ne tikai palīdzēs uzreiz saskatīt kopējā tēla intensitāti - uz jau sagatavotas ādas vieglāk ir labot arī nelielās kļūdas (mazliet nobirušas ēnas, ne tā uzvilktu lainera līniju). Vienmēr piepūderējiet tonālo krēmu.

3. KONSĪLERS/KOREKTORS. Ja krāsu koriģējošā bāze un tonālais krēms nav ticis galā ar sīkiem defektiem, laiks ķerties pie konsīlera/korektora. Ar to nosedz tumšos lokus zem acīm, pumpiņas vai rētas. Es parasti šo produktu uzklāju ar otiņu un ar pirksta galu viegli iepunktēju, lai tas labāk sapludinās ar sejas pamatu.

4. UZACIS. Ak, cik tās ir svarīgas! Uzacis var vai nu uzlabot, vai tieši pretēji - sabojāt kopējo meikapa tēlu. Piešķiriet tām formu un aizpildiet tukšos laukumus, pirms ķeraties pie acu izcelšanas.

5. ACIS. Veiksmīgākā secība acu izcelšanai būtu: acu ēnas, laineris, skropstu tuša. Vispirms uzklājiet acu ēnas, lai izceltu savas acis (ikdienas grimam pietiek vien ar gaišu ēnu, kas vizuāli palielinās acs plakstiņu). Lainera līnija (mitrais laineris, zīmulis, tumša acu ēna uzklāta ar smalku otiņu) izcels acs baltumu un vizuāli kuplinās skropstas. Beigās uzklājiet skropstu tušu (lietot skropstu atliecēju vai nē - ļoti individuāli).

6. VAIGU SĀRTUMS/BRONZERIS/KONTURĒŠANA/IZGAISMOŠANA. Akurāti pievienojiet sejai mazliet krāsas. Vaigu sārtums izcels un siltinās vaigu ābolīšus. Konturēšanas pūderis vai bronzeris izcels vaigu kaulus. Izgaismotājs piešķirs sejai starojošu efektu - to uzklāj uz sejas augstākajiem punktiem (virs augšlūpas, uz vaigu augstākā punkta, degungalā, zem uzacs augstākā punkta). Šos produktus lietojiet atkarībā no sava acu meikapa: ja esat izvēlējusies smokey eye, nepārspīlējiet ar vaigu sārtumu un konturēšanu. Bet, ja acu grims ir viegls un maigs, varat izvēlēties nude vaigu sārtumu.

7. LŪPAS. Uzklājiet lūpu kontūrzīmuli - tas lūpas padarīs pilnīgākas un izpludināts palīdzēs lūpu krāsai noturēties ilgāk. Pārklājiet lūpas ar līdzīgu lūpu krāsu vai spīdumu. Vai arī ar abiem, tikai atcerieties: less is more!

8. FIKSATORS. Pēdējais solis - to visu nofiksējiet. Ja vēlaties, lai grims izskatītos perfekti un svaigi visu dienu, meikapa fiksācijas līdzekli ir vērts iekļaut savā ikdienas grima uzklāšanas rutīnā. Izsmidziniet to aptuveni 20-30 centimetru attālumā no sejas un ļaujiet nožūt.