Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Ekscietumnieks Vilnis Štrams bauda romantiku pasaules labākajā viesnīcā

© F64

Vilnis Štrams, pērnajā pavasarī pēc četriem cietumā pavadītiem gadiem brīvībā iznākdams, atzina, ka palicis bez sievas un iekrājumiem, nu ir atguvies un nesen kopā ar jauno mīlestību – zvērinātu advokāti Vitu Liberti – pavadījis romantiskas brīvdienas Marokā.

Septembra otrajā pusē 51 gadu vecais Štrams kopā ar Liberti nosvinējuši viņas 41. dzimšanas dienu, apmetoties vienā no pasaules labākajām, skaistākajām un dārgākajām viesnīcām «La Mamounia», kas atrodas Marokas pilsētā Marrākešā. Atšķirībā no Štrama, kuram ir vairāki bērni un kuru, cietumā saistībā ar korupcijas lietu sēžot, pameta sieva Brigita, Vita Liberte nav bijusi precējusies. Savulaik mediji rakstījuši par advokātes attiecībām ar gados daudz vecāko Jāni Krūmiņu, kurš pirms vairāk nekā desmit gadiem bija īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās.

Marrākeša atrodas pāris stundu brauciena attālumā no romantiskās Kasablankas. Luksusa klases numuriņš viesnīcā «La Mamounia» var maksāt no 600 līdz pat 6000 eiro par nakti, atkarībā no viesu rocības. Viesnīca ir slavena ar savu romantisko gaisotni, tās dārzā visu gadu zied 5000 rožu krūmu. Vinstons Čērčils savulaik šo viesnīcu nosaucis par «jaukāko vietu pasaulē».

2015. gadā, iznākdams no cietuma, Štrams medijiem žēlojās, ka pa šiem četriem gadiem no viņa izšķīrusies sieva un kāds piesavinājies arī nebaltai dienai noliktos iekrājumus. Arī savā pēdējā vārdā tiesā 2012. gada rudenī Štrams stāstīja, ka, nokļūstot cietumā, ir pazaudējis ļoti daudz - gan reputāciju, gan naudu, gan mantotos īpašumus, gan paziņas, draugus un visbeidzot arī pašus tuvākos cilvēkus. Štrams atzina, ka no viņa ir palicis pāri tik vien kā divus metrus garais augums, izglītība, daļa veselības un dzīvība. Apsūdzētais vērsa tiesas uzmanību uz to, ka cietumā viņš ir ļoti labi uzvedies un brīvprātīgi iesaistījies dažādās izglītojošās un sociālās aktivitātēs, kā arī sadarbojies ar izmeklētājiem. Kā redzams, Štrams nu ir atguvies un atalgots ar jaunu mīlestību.