Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Equilibrium - "Armageddon"

© Publicitātes foto

Vācu simfoniskā folkmetāla klasiķi “Equilibrium” savā piecpadsmit gadu pastāvēšanas ilgajā vēsturē nav izcēlušies ar īpašu ražīgumu jaunu disku izdošanā – “Armageddon” ir tikai grupas piektais studijas albums.

Tas arī saprotams, jo viņu izpildītā mūzika nav tāda, kas prasās pēc konveijera cienīgiem CD štancēšanas darbiem. Bavārieši lielākoties dzied dzimtajā valodā, lirikā ir atsauces uz vācu folkloru un/vai mitoloģiju. Jāpiebilst, ka šis albums ir pirmais, kurā basģitāras spēlēšana nodota Makija Solvaltas rokās - viņš nomainījis simpātisko basa pavēlnieci Dženu Madžūru (pērn augustā viņa oficiāli kļuva par “Evanescence” soloģitāristi). Tiesa, sastāva maiņas šai grupai nav jaunums, šajos gados caur “Equilibrium” dzirnām izgājuši gandrīz divi desmiti mūziķu, un nemainīgs palicis tikai tās līderis, ģitārists un brīžiem arī citu instrumentu pārvaldītājs Rene Berthiaume (lai valodnieki un citi speciālisti buras ap šī uzvārda precīzu izrunu…).“”Armageddon” - tā ir drūmu dziesmu un tekstu simbioze ar spilgtiem un rotaļīgiem piegājieniem,” teikts oficiālajā preses relīzē. “Ekstremālais un tā saucamais “tīrais” vokāls ideāli papildina nikno mūziku, iespēlētu ar tradicionālajiem instrumentiem. “Armageddon” ar savu saturu iedvesmos katru!”. Kopumā 11 kompozīcijas, kuras “ar savu saturu iedvesmos katru”.

PAR. Labākais, kas pēdējā laikā dzirdēts smagajā mūzikā: nikni, smagi un tajā pašā laikā melodiski un visiem saprotami. Jau albuma ievadošā daļa sola teicamu muzikālo piedzīvojumu: instrumentālais „Sehnsucht” un tam sekojošais „Erwachen” liek aizsapņoties par to, cik labi tas viss varētu izklausīties un izskatīties kādos lielos svētkos ar videoprojekcijām un gaismām. „Heimat”, „Zum Horizont”, „Rise Again”, arī „Katharsis”, „Born To Be Epic” un sparīgā „Helden” ir smagās melodiskās mūzikas šedevri. Piecas zvaigznes no piecām.

PRET. Albuma beigas vācieši ir maķenīt nomuļļājuši, bet vienalga uz CD vāciņa vajadzētu būt uzlīmei „uzmanību! Pārmērīga „Equilibrium” klausīšanās var izraisīt atkarību!”.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.