Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

NOKLAUSIES: Grupai "Dzelzs vilks" jauns singls

© Ekrānšāviņš no video

Latviešu rokgrupa "Dzelzs vilks"piedāvā klausītāju uzmanībai jaunu singlu “Par slavenu aktrisi" no grupas jaunākā albuma "Perfekta rītdiena".Pazīstamā režisora Andra Gaujas vadībā dziesmai tapis arī jauns video– līdzība par dzimumu līdztiesību un vērtību šūpošanos sabiedrībā.

Dziesma “Par slavenu aktrisi” ir trešais “Dzelzs vilks” jaunākā albumā “Perfekta rītdiena” singls - albums nāca klajā aizvadītā gada nogalē. Īpaši videoklipam grupa radījusi jaunu - dziesmas radio singla versiju, kas jau nokļuvusi Radio SWH Top20 pirmajā desmitniekā.

“Šis ir episks stāsts. Tajos laikos, kad “rullēja” veči, dominēja robustas primitīvas attiecības; savukārt tajos vēstures periodos, kad “pie šprices” nāk maigums, sievišķais liberālisms, atkal ir otrs grāvis - bezzobainas, politkorektas attiecības. Un cilvēks savā vientiesībā atkal un atkal cer uz “kaut ko”, sapņo, ka “viss taču sakārtosies”, gaida mesijas, glābējus, pārdabiskus spēkus. Bet - un es riskēšu būt līdz nelabumam vienkāršs - viss taču ir mūsu pašu rokās,” par video stāsta klipa režisors Andris Gauja.

Grupa “Dzelzs vilks” un Andris Gauja sadarbojas jau otro reizi - iepriekš, 2011. gadā, tapa video dziesmai “Aizliegumi likumi” (albums “Dzīvnieks pilsētā”).

“Dziesmu “Par slavenu aktrisi” sacerēju kā stāstu par mīlestību nedrošā laikā, taču Andra Gaujas vīzija tai devusi pavisam citu lidojumu. Es to uzveru kā mūsdienu pasaku bez morāles, un katrs šeit saskatīs to, ko vēlēsies,” saka “Dzelzs vilka” līderis Juris Kaukulis.

Jaunajā video līdzās “Dzelzs vilka” mūziķiem - Jurim Kaukulim, Mārcim Judzim, Kasparam Tobim un Kārlim Alviķim - piedalījušās aktrises Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Aminata Grieta Diarra, Leonarda Ķestere, horeogrāfs Andris Kačanovskis, mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, kā arī pulks jauno video aktrišu, kurām bija jāveic ne viens vien izaicinošs uzdevums.

Filmēšanas radošajā komandā kopā ar režisoru Andri Gauju strādājuši operatori Uldis Jancis un Aleksandrs Grebņevs.