Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

NFL spēlētājs saņem milzīgu sodu

© wreckemred.com

Interesantā situācijā ir nonācis Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Detroitas “Lions” spēlētājs Kerijs Haiders, kuram ir piespriests vairāk nekā 18 tūkstošus ASV dolāru liels sods par neatļautu spēka paņēmienu iepriekšējās pirmssezonas nedēļas mačā pret Sinsinati “Bengals”.

Kerijs Haiders, kur spēlē aizsardzības līnijā, NFL mačā vēl nav piedalījies un viņš, pēc kolektīvā līguma nosacījumiem, neskaitās NFL spēlētājs, tāpēc atalgojums, ko vņš saņem par dalību Detroitas komandas pirmssezonas treniņnometnē ir salīdzinoši mazs - tūkstotis ASV dolāru nedēļā.

Savukārt 18. augusta mačā pret Sinsinati “Bengals” spēlētājs veica neatļautu spēka paņēmienu pret oponentu saspēles vadītāju Eidžeju Makaronu, kā rezultātā līgas vadība Haideru sodīja ar 18 231 ASV dolāru lielu sodu un šis sods ir vairākas reizes lielāks nekā atalgojums, ko futbolists līdz šim ir saņēmis par darbu treniņnometnē, kurā viņš ir pavadījis sešas nedēļas.

Taisnības labad jāpiebilst, ka NFL un spēlētāju arodbiedrības kolektīvais līgums paredz, ka sodītais futbolists var pārsūdzēt viņam piespriesto sodu, kā pamatojumu minot soda nesamērīgo apmēru pret spēlētāja algu.

Kerijs Haiders, kurš NFL ienāca 2014. gadā kā nedraftētais brīvais aģents, NFL vēl nav spēlējis, tikai piedalījies Ņujorkas “Jets” treniņnometnē, bet Detroitā viņš nonāca šī gada pašā sākumā, kad 2. janvārī noslēdza līgumu ar “Lions” par dalību treniņsastāvā.

Pašlaik nav zināms vai aizsardzības līnijas ends vispār spēs iekļūt “Lions” sastāvā, jo uz vienu (rezervista) pozīciju, pretendē vēl pieci citi spēlētāji.