Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: DORO - Strong And Proud

© publicitāes

Doro jeb Doroteja Peša. Redzot šīs «metāla lēdijas» fotogrāfijas 80. gadu vidū daudzu smagās mūzikas cienītāju sirdis sažņaudzās gluži tāpat kā šobrīd meituki uzlūko Džastinu Bīberu vai tolaik Silvestru Stalloni.

Skaista pēc velna un enerģiska kā visa Daugavas HES kaskāde kopā ņemta - šādas pārdomas nāca pēc Doro grupas «Warlock» albumu «Burning The Witches» (1984), «Hellbound» (1985), «True As Steel» (1986) un it īpaši jau «Triumph And Agony» (1987) noklausīšanās. Nu Doro jau teju trīsdesmit gadus darbojas solofrontē, taču palikusi tikpat smuka (lai arī pasē jau 52 gadi) un mauc «heavy metal» tāpat kā agrāk. Pirms četriem gadiem klajā nāca Doro pēdējais studijas disks «Raise Your Fist» (pēc skaita trīspadsmitais), bet «Strong And Proud» ir koncertnieks, kurā apkopotas dziesmas no dažādiem vācu dziedātājas daiļrades posmiem. Piepulcināti vairāki viesmūziķi, ir arī dažas kaverversijas, tostarp «Accept» hita «Balls To The Wall» versija, kas iedziedāta kopā ar pašu Udo.

PAR. Doro vokāls - tas joprojām ir spēks! «On The Run» (no albuma «Fear No Evil», 2009), «Save My Soul» (no «Force Majeure», 1989) un «Raise Your Fist» (no «Raise Your Fist», 2012) - šīs dziesmas ievada albumu, tās nav izraktas no dziļiem vēstures apcirkņiem un pierāda, ka «metāla lēdija» joprojām spēj piedāvāt spēcīgus gabalus. «Earthshaker Rock», «Hellbound», «Revenge», «Rock Till Death» un citas - sauc, kuru dziesmu gribi, visas labas!

PRET. Labi, ka no diska «Triumph And Agony» te iekļautas dziesmas «All We Are» un «Fur Immer», bet kur tad «Metal Tango»? Nav arī paša pirmā «Warlock» singla «Burning The Witches», bet tas laikam ir autortiesību jautājums. Gar «Iron Maiden» hitu «Fear Of The Dark» Doro varēja jau nu negrābāties: ja to nedzied kopa ar Brūsu Dikinsonu, bet, kā šajā gadījumā, viņa īslaicīgo aizvietotāju Bleizu Beiliju, tad labāk to nedziedāt vispār.

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».