Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Ralfiņš uzkurina publiku, nometot kreklu

© Santa Sergejeva

10. jubilejas «Positivus» festivāls bija īpašs mūziķim Ralfam Eilandam. Dziedātājs kāpa uz galvenās skatuves kopā ar Latvijas Radio bigbendu, izpildot Maestro Raimonda Paula skaņdarbus koncertprogrammā «Cits Pauls». Mūziķis arī šajā festivālā pieturējās pie savas tradīcijas un skatītāju acu priekšā atbrīvojās no glaunajām drēbēm.

Maestro novēl, lai nenomētā ar pudelēm

Ideja par Maestro dziesmu izpildījumu «Positivus» festivālā radās pašam Ralfam. Sākotnēji mūziķis devās pie Latvijas Radio bigbenda, kuri piekrita sadarboties. Atlika iegūt «zaļo gaismu» no Maestro, kurš to arī deva. Kā stāsta pats Ralfs, tas bija aizraujošs process. «Mēs vienkārši devāmies pie Maestro ar savu ideju. un viņš piekrita. Viņam ļoti patīk sadarboties ar bigbendu.» Pats Ralfs bigbendu dēvē par sapņu komandu ar lieliskiem mūziķiem. Jaunais mūziķis arī neslēpj prieku par Maestro uzticēšanos viņam kā dziedātājam. Gatavošanās procesā Ralfs neizjuta spiedienu no komponista, gluži pretēji - sadarbība bijusi ļoti viegla. «Maestro jokojot teica, ka galvenais, lai mani nenomētā ar pudelēm. Tas bija liels pārbaudījums,» stāsta Ralfs. Priecīgie koncerta apmeklētāji bija apliecinājums tam, ka viss ir izdevies, par ko gandarīts jutās gan Ralfs, gan Maestro.

Izveido savu skatuves parakstu

Lai gan pirms uzstāšanās dziedātājs jutās ļoti satraukts, jau pēc pirmajiem akordiem viss satraukums zuda tāpat kā viņa apģērbs. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Ralfs atklāj, kā radās šī tradīcija uzstāties bez krekla. «Jau agrāk biju domājis, ka man vajag ko tādu, lai cilvēki mani atpazītu. Savu skatuves parakstu. Šī krekla novilkšanas epopeja radās dabiski, kad sāku spēlēt fankmūziku. Bieži nācās uzstāties klubos, kur ir ļoti karsts. Koncertu laikā ļoti svīdu, tāpēc vilku nost kreklu. Tagad tas man ir jau izstrādājies dabiski, pēc otrās dziesmas - atbrīvoties no drēbēm. Tāds ir mans skatuves rokraksts,» nosaka Ralfs. Vienīgais koncerts, kad dziedātājs atturas no šī ieraduma, ir Ziemassvētkos, taču mākslinieks sola, ka atradīs veidu, kā novilkt kreklu arī šajā koncertā.

Pirms savas uzstāšanās Ralfs izvairījās no ilgas uzturēšanās festivāla teritorijā, priekšroku dodot mierīgai atpūtai viesu namā, taču uzreiz pēc sniegtā koncerta puisis metās baudīt visus festivāla priekus. Dziedātājs apmeklēja citu mākslinieku koncertus, īpaši gaidot soulmūzikas dziedātāju Čārlzu Bredliju, ar kuru izdevās arī kopā nofotografēties. Ralfs savu brīvo laiku pavadīja draugu kompānijā, griežoties karstās dejās, fotografējoties un izmantojot festivāla piedāvātās atrakcijas. Dziedātājs atzīst, ka festivālu apmeklēja brīva puiša statusā, taču nevarēja sūdzēties par daiļā dzimuma uzmanību. «Manā kompānijā bija daudz meiteņu, tā ka sievišķais dzimums bija pietiekami,» nosmej Ralfs.