Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Mārtiņš Jātnieks - "Ceļš taktīs"

© publicitāes

Savulaik šovos “OKartes skatuve” un arī “Saimnieks meklē sievu” iepazītais Mārtiņš Jātnieks prezentējis savu pirmo solo albumu, kas ieturēts modernizētā kantri stilā. Ja kāds atminas “okartistu” šovā izskanējušo dziesmiņu “Balle Baložos”, tad vidēji tāds ir arī viss šis ripulis.

No albumā iekļautā skaņu materiāla jau iepriekš dzirdētas dziesmas "Tik ceļā" un "Esi blakus", savukārt vēl senāk izdotās "Balle Baložos", "Pazudušais draugs", "Mana saule” un "Laumiņas" ieguvušas maķenīt citādāku skanējumu. Kopumā - ducis paša Mārtiņa oriģināldziesmu. Albums rakstīts Kristapa Krievkalna studijā. Ģitāru partijas lielākoties iespēlējis Jānis Čubars (“Otra puse”), bet Kaspars Ansons palīdzējis dziesmas aranžijās un ģitārspēlē. "Mūzika vienmēr ir mājojusi manā sirdī - tā vienmēr pulsē neapstājoties. Katra skaņa mani atrod pa dažādiem ceļiem un vide uzrunā mani, bet es viņus uzrunāju caur mūziku. Mūzika nav domāšana, bet gan sajūtu dalīšanās. Un tieši “country” stilu pilnīgi noteikti varu dēvēt par savu. Mans pirmais “pop/rock country” albums kalpo kā mans vēstījums par savu ceļu mūzikas pasaulē,” pauž Mārtiņš Jātnieks.


PAR. Jāatzīstas, ka šis disks tika likts uz CD atskaņotāja ar nepārprotamu vērtējumu - tas būs pilnīgs... ēēē, tas nebūs nekas labs. Taču patīkams pārsteigums - Mārtiņam Jātniekam ir ļoti simpātisks balss tembrs a’la Dons, arī dziesmām nav ne vainas. Vai tas ir kantri, lai par to spriež latvju kantrimūzikas guru Uldis Ozoliņš (viņa verdiktu gan var iztēloties visai viegli), bet ierindas klausītājam taču ir vienalga, kurā nišā šī mūzika tiek ievietota, lai tikai tā patiktu. Un, jādomā, ka patiks gan! Kaut vai Dona repertuāram atbilstošās "Mednieka stāsts" un "Laumiņas" vai arī "280. namā", kas gan aizdomīgi līdzinās cita "okartista" Didža Bardovska hitam "Cilvēku zoodārzs" - dzīvojot šī šova "zoodārzā", laikam cilvēki sāk domāt muzikāli līdzīgi... Gaiši, jestri, dzīvespriecīgi.


PRET. Nekādas lielās mākslas jau te nav, turklāt - šlāgermūzikas mīļotājiem par grūtu, nemīļotājiem šī mūzika būs par primitīvu, bet kantri fani tai vispār spļaus virsū no Zemkopības ministrijas ēkas augstumiem.