Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Kristīnes un Valda Kalnozolu dēlēna pirmie foto

© Privāts arhīvs

Saeimas deputāta un uzņēmēja Valda Kalnozola un viņa sievas Kristīnes Kalnozolas mājās šie Jāņi solās būt varen lustīgi, jo abu dēlēns Jānis Valdis (1,7) jau izaudzis par brašu puiku, kas aši skrien un dara blēņas, un gatavojas savas vārdadienas svinībām.

Kristīne Kalnozola šobrīd pie malas nolikusi visas darba lietas un ir pilna laika mamma mazajam Jānim Valdim. «Dēliņš aug labi. Divas reizes nedēļā apmeklējam Mežaparka privātajā bērnudārzā mūzikas nodarbības un rokdarbus, kur Jānītis zīmē un strādā ar plastilīnu, bet lielākoties jau baudām vasaru,» teic mamma, bet tētis piebilst, ka mazais puika ir varen nasks uz blēņām. Tiesa gan, lai arī abi vecāki ļoti mīl un lutina mazo dēlēnu, Kristīne nosaka, ka tētis tomēr vairāk aizrāvies ar lutināšanu. «Mēs viņu ģimenē saucam par mazo Avataru - īpašo cilvēku. Viņš ir dzimis 18. novembrī. Jānītis ir lielisks diplomāts un vairāk atsities Kristīnē, jo ar visiem spēj atrast kontaktu,» tā Valdis, bet Kristīne, turpinot raksturot savu atvasi, atklāj, ka dēlēns ir komunikabls: «Mēs jau smejamies, ka braukt uz Vidzemes tirgu ar bērnu iepirkties ir izdevīgi, viņš būs paēdis, jo katrs pārdevējs uzskata par pienākumu viņam iedot kaut ko garšīgu.»

Kristīne priecājas, ka bērna audzināšanā viņai liels atbalsts ir mīļais vīrs Valdis, kas sievai ļauj aizbraukt pasēdēt kafejnīcā ar draudzeni, kā arī apmeklēt frizētavu. Ja gadās, ka Valdis ar Kristīni dodas baudīt kādu saviesīgu pasākumu, tad mazulis tiek uzticēts omītei. Gadās, ka Jānis Valdis devies tētim līdzi arī uz darbu un piedalījies Saeimas sēdēs.

Pagājušajā nedēļā Kalnozolu pāris svinēja savas laulības otro gadadienu, bet pazīstami abi ir septiņus gadus. Vaicājot, kā pārim klājas ģimenes dzīvē, Valdis skaidro, ka nevar sūdzēties: «Ja Dievs dzirdēs, ka mēs sūdzamies, tad ņems un mūs sodīs. Cilvēkiem ir jāprot uzturēt attiecības. Ir jāprot otram panākt pretī un pieņemt.» Savukārt Kristīne atzīst, ka bērns ir kā miera osta, jo spēj nomierināt, un viņa dēļ iestājas miers un netiek cirstas durvis, kā to spētu izdarī,t pirms mazais bija dzimis.