Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Pirmos ielūgumus uz mājdzīvnieku izstādi laimē Gundega Damškalne; tu arī vēl vari paspēt!

© SCANPIX

Jau 11. un 12. jūnijā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks starptautiskā suņu un kaķu izstāde "Latvijas uzvarētājs”, kurā vienkopus būs aplūkojami ne tikai dižciltīgi suņi, bet arī augstdzimuši kaķi no Latvijas un ārvalstīm.

Ja vēlies laimēt divus ielūgumus uz šo izstādi, tad: 1) seko nra.lv profilam sociālajā tīklā draugiem.lv vai facebook.lv un atsūti vēstuli uz e-pastu info@nra.lv ar tekstu "draugos ar nra.lv". Otrdienā - 31. maijā un 7. jūnijā - plkst. 14.00 tiks izlozēts viens laimīgais, kurš saņems divus ielūgumus.

Pirmos divus ielūgumus uz izstādi ir Gundega Damškalne. Apsveicam!

Nākamo uzvarētāju noskaidrosim pēc nedēļas.

Latvijas felinoloģijas asociācija „Felimurs” prezidente Vija Klučniece saka: „Jau ilgāku laiku domājām, kāpēc vasaras ieskaņā skaistuma sacensībās atļauts piedalīties tikai suņiem? Tāda netaisnība jālabo! Un, lūk, beidzot arī jūnijā atkal visi būs kopā! Arī skatītājiem noteikti būs interesantāk aplūkot ne tikai labākos draugus - suņus, bet priecāties arī par neatkarīgajiem un lepnajiem dažādo šķirņu kaķiem”.

Ķīpsalā pulcēsies vairāk nekā 200 kaķu no Latvijas un ārvalstīm. Starp aptuveni 20 kaķu šķirnēm izstādē varēs aplūkot Latvijā maz pārstāvētas kaķu šķirnes, tādas kā Bombejas kaķi, Singapūras kaķi, Ēģiptes mau un citi retumi. Starp citu, šie retie augstdzimušie minči būs skatāmi speciālā reto kaķu šķirņu šovā svētdien - 12. jūnijā. Savukārt izstādes pirmajā dienā, 11. jūnijā, notiks balti iekrāsoto kaķu šovs kaķu šovs, kurā apmeklētāji varēs pamielot acis pie garspalvainiem, īsspalvainiem, pūkainiem un asspalvainiem minčiem, kuru raibo kažociņu rotā arī baltā krāsa. Un tādas nudien ir daudzas šķirnes - gan britu īsspalvaino, gan skotu nokareno ausu kaķi, gan Norvēģijas meža kaķi, Menas jenotveidīgie un vēl daudzi citi! Būs gan divkrāsaini, gan trijkrāsaini kaķi, gan arī tādi, kuru kažoka pamatkrāsa ir balta, bet to atdzīvina tikai daži krāsu plankumi.

Abās izstādes dienās skatītāji varēs vērot kaķēnu, junioru, pieaugušo kaķu un kastrātu ringus, kuros minči sacentīsies par uzvarētāja titulu. Tikai reizi gadā tieši šajā izstādē labākais pieaugušais runcis un kaķene ir tiesīgi iegūt titulu „Latvijas uzvarētājs 2016”, bet izstādes noslēgumā katras šķirnes labākie sacentīsies par izstādes absolūtā uzvarētāja titulu.