Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Galante kļūst arvien līdzīgāka mammai

Inese Galante un Diāna Galante šovasar Jūrmalā rīko grandiozu festivāla «Summertime – aicina Inese Galante» programmu, kas būs piemērota dažādām mūzikas gaumēm un vecumiem © Ingrīda Punka

Nesen plašākai sabiedrībai tika prezentēts 12. starptautiskais mūzikas festivāls «Summertime – aicina Inese Galante», kas no 8. līdz 14. augustam norisināsies Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. Šovasar festivāla vadmotīvs ir ceļojums, un tajā kopā ar Latvijas izcilo soprānu Inesi Galanti dosies pasaules zvaigznes no Portugāles, Nīderlandes, Āfrikas, Krievijas un citām valstīm. Jau ceturto gadu Inesei Galantei šo pasākumu palīdz rīkot meita, Eiropā zināma stiliste un Galantes fonda direktore – Diāna Galante.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Diāna Galante atklāj, ka sadarboties ar mammu Inesi Galanti ir gan viegli, gan reizēm arī grūti. «Tā kā esam māte un meita, tad bieži vien atliekam sarunas par darbiem uz vēlāku laiku, aizbildinoties, ka tāpat jau ir daudz darāmā, mēģinājumi. Taču es uzcītīgi stāvu rindā un gaidu, bet, ja termiņi jau spiež rīkoties un pieņemt lēmumu, tad gan runājamies nekavējoties. Taču katrā gadījumā, ja ar mammu nevarētu sastrādāties, tad es nebūtu atbraukusi uz dzimto Latviju, kur tik daudzus gadus vairs nedzīvoju, ka arī nebūtu pieslēgusies tik lielam projektam,» stāsta Diāna Galante, kas ar vīru Aleksandru Kurjanoviču un nepilnus divus gadus veco dēlēnu Laurentu dzīvo Vācijā.

Diāna arī vizuāli kļūst arvien līdzīgāka savai mammai. Viņa jau vairakkārt saņēmusi šos komplimentus, bet turējusies tiem pretī: «Taču, ja tā runā arvien vairāk cilvēku, kas nav saistīti ar mūsu ģimeni, tad jātic, un tas man ir liels kompliments!»

Kad Latvijā jākārto jautājumi ar Ineses Galantes fonda darbību, Diāna lido uz Rīgu. Šobrīd viņa jau devusies uz Franciju, kur piedalās modes un stila projektos kā stiliste. Taču jūnija vidū viņa atgriezīsies Latvijā, lai gatavotos «Summertime» festivālam.