Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

IESKATIES: Laika zīmju vērotāja prognoze Līgo un Jāņu dienām

© f64.lv

Laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs izteicis savus minējumus par to, kādi laikapstākļi būs gaidāmi jūnijā. Protams, tiek prognozēts arī laiks Līgo un Jāņu svētku dienās.

"Kāds laiks varētu būt jūnijā? Atbilstoši 31. decembrim un 13. janvārim, kas paredz jūniju, tad pirmajam vasaras mēnesim vajadzētu būt vidēji siltam un pārsvarā sausam. Tāpat arī nozīmīgās dienas martā un maijā norāda uz mēreni siltu, bet ne karstu jūniju. Savukārt nokrišņiem bagātais aprīlis norāda uz to, ka Zāļu mēnesī jūnijā būs pērkona negaisi un nakts salnas.

Jūnija pirmajā pusē caurmērā mērens siltums un īslaicīgi nokrišņi. Siltas dienas, kas būs jūnija sākumā, vēlāk nomainīs vēsas vasaras laiks. Salnu vietās iespējamas arī vasaras salnas. Vēlāk, laikā ap rudzu ziedu (12. jūnijs), temperatūra var pakāpties līdz plus 28 un vairāk grādiem. Šajā laikā iespējami arī stipri pērkona negaisi.

Mēneša vidū vidēji silts, vietām īslaicīgi nokrišņi un lielākoties sauss. Laikā ap vasaras saulgriežiem (21. jūnijs) biežāk īslaicīgi nokrišņi un dienās ap plus 20, 25. Jāņu laikā tas pats mēreni siltais jūnijs, bez ilgstošiem nokrišņiem un pārsvarā sauss. Vēlāk, laikā ap Pēteriem (29. jūnijs), vasarīgi silts un daždien arī karsts, kad temperatūra var pakāpties līdz plus 30 un vairāk. Mēneša beigās nokrišņi īslaicīgi, bet galvenokārt sauss. Līdzīgi arī jūlija pirmajā nedēļā.

Kopumā jūnijs vidēji silts, saulains un vairāk sauss kā mitrs, kas vietām palielinās vasaras ugunsbīstamības risku," raksta Vilis Bukšs.