Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Backflow - "Permanent Issues"

© publicitātes

Šķita, ka šis ieraksts nekad neieraudzīs dienasgaismu, tāpēc tā izdošana bija patīkams pārsteigums. Pašmāju rokgrupa «Backflow» pie sava otrā albuma ieraksta darbu sāka jau 2010. gadā, taču pabeigts tas tikai tagad.

Turklāt nebūtu īsti pareizi teikt, ka to pabeigusi visa grupa - praktiski tas ir vokālista/basģitārista Jāņa Granta nopelns, kurš šo ierakstu cēlis ārā no aizmirstības, noslaucījis tam putekļus, uzlabojis un iedziedājis trūkstošās vokāla partijas, pats to producējis (viņam piepalīdzējis Jānis Kalniņš jeb Gonza) un arī izdevis. Jau četrus gadus «Backflow» vairs nekoncertē un pastāv tikai interneta vidē, taču var jau gadīties, ka šī ripuļa izdošana kalpos par impulsu grupas reanimēšanai kaut vai tikai uz dažiem koncertiem un varbūt ievērojami citā sastāvā. «Sākotnēji nebija domas pieķerties un strādāt pie šīs plates, jo mums pašiem [ar Jāni Kalniņu] šobrīd ir cits kopīgs projekts, pie kā aktīvi strādājam. Tomēr vienu dienu uztaisījām demo miksus, noklausījāmies un nospriedām, ka jānopūš putekļi no lentes un materiāls ir jāpabeidz, jo potenciāli šīs varētu būt lielisks albums. Gan pašmāju roka cienītājiem, gan angļu mēlē runājošajiem,» vēsta Jānis Grants.

PAR. «Backflow» piemīt savdabīgs skanējums, kas šo grupu neļauj sajaukt ar kādu citu - ej nu sazini, kā viņi to panāk! Labi, ka šis skaņu materiāls tomēr izdots, citādi nudien šī lente tikai kaut kur krātu putekļus. Absolūta pērle it tipiski «bekflouiskā» dziesma «Broken», arī sietliskā «Inside My Shell», piedziedājuma dēļ pielīp «Chip Chop», ļoti labi ir arī tādi gabali kā «Better», «Anoyone Else», «Fall Apart» un vēl pāris.

PRET. Kāda mārrutka pēc te bija vajadzīga instrumentālā «Long Way To...»? Par diska beigās slēptā treka veidā iekļauto pseidohārdkora gabalu «Black Maiden» vispār labāk neizteikties, to gribētos no šī ripuļa izdzēst. Žēl, ka šim albumam diez vai būs turpinājums - neticas, ka «Backflow» reanimēsies.