Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Ko vietējie domā par Lido restorāniem Berlīnē?

Bertrands, 26 © info.riga.lv

Latvijā tik populārā Lido restorānu ķēde turpina paplašināties visā Eiropā! Aizvadītajā nedēļā savas durvis apmeklētājiem vēra divi restorāni Berlīnē. Vai arī vietējie uzņems Latvijā tik ļoti iemīļoto restorānu atplestām rokām, vai arī tas nogrims aizmirstībā, kā viena no simtiem, pat tūkstošiem citu ēstuvju? Par to painteresējās portāls info.riga.lv, aptaujājot trīs Berlīnes vietējos iedzīvotājus.

Bertrands, 26

Runājot par cenām, bija pieņemami, bet nedaudz dārgi, varbūt tāpēc, ka no ēdienkartes ir grūti saprast, par ko cik ir jāmaksā un cik tas viss izmaksās kopumā. Ja neskaita to, tad visi paēdām kārtīgas pusdienas, samaksājām aptuveni 10 eiro un bijām pārēdušies. Īsumā - bija labi.

Ēdienu izvēle ir diezgan pieņemama - diezgan liela gaļas ēdienu izvēle, tad sāk likties, ka ir pārāk maz dārzeņu. Protams, arī kartupeļi un štovēti kāposti. Vienīgi desertu izvēle diezgan maza, viss pārējais - zupas, dzērieni un tādas lietas, ar to viss ir kārtībā. Pats ēdiens manai gaumei varbūt ir pārāk saldens, bet ir pietiekami labs, lai pārēstos tik un tā.

Man patīk restorāna dizains, kaut gan šķiet tāds nedaudz tipisks. Personāls arī ir diezgan izpalīdzīgs, gribētu izcelt tieši pavāru, kurš patiešām varēja paskaidrot visu par jebkuru ēdienu un ieteikt, ko izvēlēties. Mūzikas izvēle gan ir dīvaina - gan vācu šlāgeri, gan jaunākās popa dziesmas. Liek aizdomāties, kam paredzēts karaoke dziesmu buklets...

Vai vieta iekarotu cieņu starp vietējiem? Varbūt. Vieta ir izdevīga cilvēkiem, kas netālu strādā, kā arī, protams, tūristiem.

Piedāvājums arī ir samērā oriģināls - kaut kas jauns un nav jāgaida, kamēr pienesīs ēdienu. Kopumā man patika, domāju gan, ka nākamreiz šeit ienākšu kaut kad ziemā, kad ārā būs auksti, bet viss, kas nepieciešams, būs vien ēdiens, kas mani sasildītu.

Deniss, 26

Ēdienu izvēle lika saprast, ka ienākot šeit pirmo reizi, pat ir grūti saprast, ko izvēlēties, bet vairāk par visu man patika tieši tas, kā ēdiens tiek pasniegts - viss izskatās tik labi, ka es labprāt izmēģinātu visu pēc kārtas. Tajā pašā laikā, viss ir iekārtots tā, ka tas izskatās pēc “liec, cik vari apēst” bufetes, kas gan ir maldinoši, jo ēdienu pasniedz restorāna darbinieki, par visu jāmaksā atsevišķi, un ir ļoti viegli apjukt un nezināt, cik par visu beigās ir jāmaksā. Tomēr personāls ir ļoti izpalīdzīgs.

Darbinieku uniformas, piemēram, kasieres ziedu vainags man atgādina tradicionālos Bavāriešu tautas tērpus. Vispār, viss resorāna koncepts - gan interjers, gan ēdiens (daudz gaļas, vienkāršība, sātīgums) ļoti atgādina bavāriešu stila restorānus Berlīnē, bet tajā pašā laikā KIRSONS šķiet autentiskāks, varbūt tāpēc, ka esmu bijis Bavārijā un es zinu, kā visam būtu jāizskatās un jāgaršo. Interesanti, ka interjers ne tikai izskatās harmonisks un omulīgs, bet tas arī neizskatās lēts. Vienīgais, kas nedaudz sabojā atmosfēru, ir mūzikas izvēle.

Ēdu šajā vietā divas dienas pēc kārtas, bet, lai gan Vācija ir slavena ar savām desām, diez vai kaut kur citur var atrast kaut ko tik garšīgu kā kūpināto Baltijas desu, kas pieejama KIRSONS.

Tā ir perfekta vieta, uz kuru doties ar draugiem vai kolēģiem tieši pusdienu pārtraukumam. Diez vai kāds uz šejieni dosies citos laikos un gadījumos. Pārsteidzošs ir tas, ka ēdienkartē ir ļoti daudz gaļas. Es neticu, ka veģetārietis vai vegāns varētu sev izvēlēties pamatēdienu, pat ja gribētu. Kaut gan man tas arī ļoti patīk, jo es īsti nesaprotu ažiotāžu ap vegānu un veģetāriešu ēdieniem. Tas arī nozīmē, ka KIRSONS ēdienkarte ir ļoti tuva “tradicionālajam vācu ēdienam”, tāpēc man šķiet, ka vietējiem šī vieta ļoti patiks.

Es vēl noteikti atgriezīšos pēc Baltijas desiņas ar štovētiem kāpostiem!

Johaness, 27

Katru dienu saņemu Berlīnes laikraksta “Der Tagesspiegel” vēstkopu, kurā parasti ir iekļauta informācija par jauniem vai nezināmiem Berlīnes restorāniem. Tā kā tagad esmu “Baltijas garastāvoklī”, nolēmu izmēģināt KIRSONS restorānu.

Es ēdienkartē neatradu daudz latviešu ēdienu, vai vismaz tā nešķiet tik īpaša un eksotiska kā biju gaidījis, lielākā daļa ēdienu man bija pazīstami, kā piemēram, šašliks, gaļas bumbiņas, un tā tālāk. Varbūt pildītas pankūkas ir tradicionāls latviešu ēdiens? Bet es uzreiz sapratu, ka, lai šajā vietā justos laimīgs, tev jāgaršo gaļai.

Runājot par pašapkalpošanās restorānu, varbūt uzreiz nāk prātā studentu tipa ēdnīca, bet ne šoreiz. Ēdiens izskatījās tikko pagatavots un garšīgs, un tā arī bija. Lai gan lielākā daļa ēdienu tiek pagatavoti jau iepriekš, viss garšoja tā, it kā būtu tikko pagatavots un ēdiens bija daudz siltāks, nekā varētu gaidīt no pašapkalpošanās restorāna. Dzērieni gan bija nedaudz par mazu, bet tas ir piedodams.

Man ļoti patīk vietas iekārtojums, daudz uzmanības pievērsts detaļām un dekorācijām. Ja vien neskaita mūziku - dziesmu sarakstā bija pat galvenā dziesma no “Heidijas” animācijas filmām... Bet vietai ir patīkama, tradicionāla atmosfēra.

Es nezinu, kādi apmeklētāji Lido / KIRSONS ir Latvijā, bet, spriežot pēc Berlīnes restorānu atrašanās vietām, es domāju, ka tas ir vairāk paredzēts tūristiem un biznesa cilvēkiem, kas vēlas ieturēt ātras un lētas pusdienas. Kaut gan cenas ir augstākas par tām, ko es parasti maksāju par pusdienām, tas vēl aizvien nav dārgi. Viennozīmīgi viens no labākajiem variantiem, ja runājam par cenas - kvalitātes attiecību.

Es domāju, ka restorāns starp vietējiem būs populārs, jo ēdienkarte nav pārāk eksotiska, ēdiens ir gards un ne pārāk dārgs, kā arī ir ļoti patīkama atmosfēra. Fokusēšanās uz gaļu varētu būt klupšanas akmens, jo īpaši tāpēc, ka Berlīnē pašlaik ir liela veģetāriešu kustība, bet KIRSONS varētu būt kā pretstats, jo tas būtu tikai veselīgi.