Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

IESKATIES: Filmas "Bille" filmēšanai meklē Ulmaņlaika lauku sētu

© BILLE The Film

"BILLE The Film" meklē Ulmaņlaika lauku sētas filmas "Bille" uzņemšanai. Ieskaties- varbūt tieši tava sēta varētu pārvērsties par filmas uzņemšanas laukumu!

"Meklējam Ulmaņlaika lauku sētas! Filmēšanas komanda meklē lauku mājas un sētas režisores Ināra Kolmane filmas "BILLE" BILLE The Film uzņemšanai (pēc V.Belševicas stāsta, pirmā grāmata). Filmas darbība norisinās pirmskara Latvijā, Ulmaņlaikos, 30-to gadu beigās (1937.-1940.gadā).

Pēc grāmatas varoņiem tās būs mājas Billes Ventspils vectēvam, Mildai, Alvīnes tantei un Alīdas tantei. Svarīgi, ka mājām ir saglabājušās Pirmskara vai Ulmaņlaikiem raksturīgie arhitektūras un interjera elementi, nav plastmasas logu. Vēlams, ka pie mājām ir saimniecības ēkas - senatnīga kūts, šķūnis utml. Jumti - dakstiņi, šķindeļi, salmi vai niedres, vecais plakanais šīferis rūtiņās. 100 km rādiusā no Rīgas.

Filmēšanas laiks jūlijā vai augustā 3-4 dienas. Varbūt zināt, kur šādas sētas ir saglabājušās? Parādā nepaliksim! (Foto ilustratīva nozīme) Gaidīsim ziņas DM! Lūdzu, padalieties ar info! Paldies!" ziņo "BILLE The Film".