Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Deftones - "Gore"

© publicitātes

Kaliforniešu alternatīvās metālmūzikas sensācijas «Deftones» astotais studijas albums – kā vienmēr gaidīts, kā vienmēr plaši apspriests, kā vienmēr komerciāli veiksmīgs.

Turklāt šoreiz it īpaši: Amerikas topā tas sasniedzis otro pozīciju, kas ilgi nevienam «Deftones» darbam nebija izdevies - pēdējoreiz šādi panākumi bija albumiem «White Pony» (2000) un «Deftones» (2003). «Šoreiz mēs strādājām citādāk. Es nesaku, ka ķērāmies pie šī darba ar kaut kādiem aizspriedumiem, tomēr vēlējāmies, lai tas atšķirtos no saviem priekštečiem. Un mums tas viennozīmīgi ir izdevies. Tas joprojām ir «Deftones», tomēr muzikālie apvāršņi ir kļuvuši ievērojami plašāki,» tā žurnālam «Kerrang!» klāstījis dziedātājs Čino Moreno. Pirms trim gadiem aizsaulē aizgāja grupas basģitārists Čī Čengs (viņa vietā jau sen spēlē Seržio Vega), kurš ļoti ilgi atradās komā - iespējams, ka šis fakts pārējiem kolēģiem tekstos licis mesties niknos nāves neizbēgamības apcerējumos, bet varbūt tam par iemeslu kalpojuši kādi citi apsvērumi.

PAR. Smagi, elektronizēti unj emocionāli. «Deftones» spēlē atšķirīgāku mūziku no citiem alternatīvās metālmūzikas skatuves dalībniekiem - ar to viņi izceļas uz pārējo fona. Otrs pluss ir Čino Moreno harizmātiskā personība. Ja par konkrēto albumu, tad atzīmēšanas vērta ir dziesma «Doomed User», kuras ģitārskanējums, šķiet, aizgūts no «Mercyful Fate», nez kāpēc auss aizķērās arī aiz «Phantom Bride». «Deftones» fani par šo albumu stāv un krīt - pieņemsim, ka viņi labāk zina, kas ir manta.

PRET. Nekad nav bijuši saprotami «Deftones» pievilcības iemesli, bet runājot par šo albumu - jo īpaši. Noklausīties šo ripuli no sākuma līdz galam pat trīs reizes jau bija īstas mocības, vairāk ij neprasiet. Čino Moreno piedāvā augsto metālmūzikas mākslu, bet nudien nav vēlmes tajā iedziļināties.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».