Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

TŪRISMS: Uz kuru lauku sētu rīt jeb Atvērtās dienas laukos

© F64

Rīt, 14. maijā, visas dienas garumā 101 lauku saimniecībā visos Latvijas novados norisinās akcija Atvērtās dienas laukos. Katra saimniecība būs sagatavojusi kādu programmu, ekskursiju, degustāciju, piedzīvojumu vai citus piedāvājumus, kas nav pieejami ikdienā.

Akcijas rīkotājs ir Latvijas Lauku tūrisma asociācija Lauku ceļotājs, kas uzskata, ka ar šādu akciju iespējams rosināt pilsētnieku pastiprinātu interesi par brīvā laika pavadīšanu ārpus pilsētas, dabā. Akcijas laikā varēs arī iepazīt dažādu bioloģisko saimniecību ražojumus, kurus var atrast lielveikalu plauktos un zaļajos tirdziņos. Būs arī iespējams uzzināt, kurās saimniecībās vasarās var iegriezties, lai paši salasītu ogas vai iegādātos svaigus zaļumus tieši no lauka. Un tikai šajā dienā arī visnotaļ aizņemtie lielsaimnieki ļaus ieskatīties savu saimniecību norisēs, kur apmeklētāji var apbrīnot gandrīz vai kosmiskas tehnoloģijas, kas pilnībā maina priekšstatus par tradicionālo laucinieku dzīvesveidu. Atvērtajās dienās būs iespējams arī iepazīties ar vairāk nekā desmit dažādiem lauku amatiem, kā arī turpat 30 dažādu šķirņu savvaļas un mājdzīvniekiem. Akcijas laikā saimniecības piedāvā arī atlaides savai produkcijai līdz 33%, aktivitātēm (apmeklējumam, izjādēm, ekskursijai ar degustācijām, radošajām darbnīcām, labirintiem utt.) līdz 50% vai pat 100 procentiem.

Apmeklētāji ar plašāku informāciju var iepazīties mājaslapā www.celotajs.lv/atvertasdienas - ar visiem akcijas dalībniekiem, kontaktinformāciju un akcijas piedāvājumiem. Interesentiem noderēs arī akcijas karte, lai sastādītu ērtāko maršrutu, lai varētu doties vienas vai divu dienu apmeklējumā pa vairākām saimniecībām. Akcijā piedalās arī vairākas naktsmītnes, kuras akcijas laikā piedāvā atlaides nakšņošanai.