Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Dambis prezentēs jau septīto pankroka izlasi

© Publicitātes foto

Šosestdien, 7. maijā, klubā “Nabaklab” ar grupu „PND”, „Gateris”, “Leborio” un “Gene Kruppa” koncertu tiks prezentēta septītā Latvijas „punk/hardcore” mūzikas izlase, ko izveidojis rokgrupas „Inokentijs Mārpls” līderis Dambis jeb Raimonds Lagimovs. “Šī izlašu sērija ir sākta veidot 2002. gadā. Kopš iepriekšējās izlases izdošanas 2013. gadā bija sakrājies pietiekami daudz materiāla jaunajai izlasei,” tā pats Dambis.

Izlasē apkopotas 30 dziesmas. Tā kalpo kā retrospektīva un atskats uz pašmāju pankroka un “hardcore” skatuves aktivitātēm, skanējumu un pat novitātēm, taču reizē tā ir arī sava veida atskaite par šādas mūzikas pārstāvju aktivitātēm Latvijā. Izlasē pārstāvētas tādas grupas kā “Zig Zag”, “PND”, “Inokentijs Mārpls”, “Zaķis”, “All Day Long”, “Jūdas Graši”, “Morālā Ateja”, “Morāles Inkvizīcija”, “Spit It Out”, “Leborio”, “Līdz Pēdējam”, “Nekad”, “Anna Kijevā”, “The Panckas”, “Gene Kruppa” un citas. Lielākā daļa dziesmu ierakstītas no 2013. līdz 2016. gadam, bet ir arī senāk ieskaņoti skaņdarbi, piemēram, grupas “Zig Zag” dziesma “Vai tev ir naids” ierakstīta tālajā 1988. gadā.

Jāpiebilst, ka CD vāka zīmējuma autors ir mākslinieks Uģis Goba. Ierakstam pievienota grāmatiņa, kur pārskatāmā formā apkopota īsa informācija par izlasē iekļautajām grupām, tādējādi buklets nākotnē varētu kļūt par uzskatāmu Latvijas nekomerciālās mūzikas kustības liecību.