Sestdiena, 30.marts

redeem Igmārs, Ilgmārs, Nanija

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Otra Puse - "Remiksi 1996-2016"

© Publicitātes foto

Pirms pusotra mēneša grupas “Otra Puse” vokālistam Normundam Pauniņam visai zīmīgā vietā, muzikāli izklaidējošajā atpūtas klubā “9. vilnis” (savulaik te bija klubs “Nautilus”, kurā Normunds jeb DJ Norsky ilgus gadus nostrādāja par dīdžeju) tika albuma “Otra Puse remiksi 1996 – 2016” klajā nākšana – iesākumā šis veidojums bija pieejams tikai digitāli, bet nu veikalu plauktos redzams arī aptaustāmā formātā.

Ideja par remiksu veidošanu aizsākusies 1996. gadā, kad Normunds ar Ivaru Makstnieku izveidoja pirmos remiksus dziesmām “Pēc lietus” un “Tev tuvoties”, bet īstā remiksu ēra aizsākusies ar Roberta Lejasmeijera 2007. gadā darināto remiksu dziesmai “Pēc lietus”. Apkopopti 17 remiksi, kas tapuši 20 gadu laikā, taču joprojām skan aktuāli. Albumā citādākā skanējumā iekļautas tādas dziesmas kā “Pēc lietus”, “Rīga”, “Mana pilsēta mani”, “Savādā”, “Uzzīmē mani”, “Dievs dod”, “Dejo ar lietu”, potams, arī “Nakts vai rīts” un citas. Savukārt remiksu autoru vidū ir tādi vārdi kā “Boyza II”, Roberts Lejasmeiers, N'Works, Enijs Maiks, DJ Andy Bassland, Flyingmice, DJ Raivis un citi.

PAR. Šāds apkopojums ir visnotaļ apsveicams - beidzot visi remiksi vienuviet. Par dažiem savulaik teicamiem remiksu darinātājiem bija pagūts pat piemirst, piemēram, producentu apvienību “Boyza II” vai Eniju Maiku.

PRET. Šajā albumā ir tikai viens pēdējos divos gados tapis remikss - Ivars Tilix veidotais dziesmai “Es tev”, turklāt tas pats ir sanācis sasodīti slābans. Tas pārsteidz, jo, piemēram, remikss dziesmai “Kā nav, tā nav” viņam izdevies pat vairāk nekā labi. Normunds Pauniņš jau nu varēja papūlēties un pierunāt kādu (vai izdarīt to pats) uztapināt kaut vēl vienu jaunu remiksu, lai šo disku varētu dēvēt par kaut ko līdzīgu novitātei.