Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Kramiņš kārtējo reizi "noliek" mūziķi; šoreiz cieš Justs

© youtube.com

Vokālais pedagogs Edgars Kramiņš jau vairākkārt ir ticis nosodīts par skarbiem viedokļiem, kas veltīti Latvijas mūziķiem. Viņš nekad nav taupījis izteicienus, strādājot televīzijas šovu žūrijā, kā arī ir labprāt kritizējis populārās mūzikas izpildītājus.

Šoreiz Edgars Kramiņš spriež par Justa Sirmā izredzēm Eirovīzijā un kā vienmēr ir savā vērtējumā skarbs. Vokālais pedagogs, noklausoties mūzu Eirovīzijas dalībnieku "dzīvajā", uzsver, ka šādam skanējumam nepieciešami pamatīgi tehnoloģiski uzlabojumi. "Es Justu dzirdēju, kad viņš viesojās Andra Kiviča raidījumā Rampas ugunis. Viņš tur spēlēja klavieres un dziedāja. Vienā vārdā - bija krimināli. Ieslēdzu raidījumu nejauši un, dzirdot, kas tur notiek, nodomāju - kas tas tāds? Ārprāts. Uzzināju, ka tāds izskatās Latvijas pārstāvis Eirovīzijā," delfi Izklaidei stāstīji E. Kramiņš.

Kā zināms, E. Kramiņš līdz asarām spējis novest ne vienu vien izpildītāju. Savulaik, kad mad medijos izplatītas jūsmīgas atsauksmes par jaunās dziedātājas Antras Stafeckas pirmā albuma prezentācijas koncertu, pedagods medijiem nekautrējās pavēstīt: "Es neapmeklēju šo pasākumu [albuma prezentācijas koncertu], lai gan tiku aicināts. Apmeklēt šādu pasākumu uzskatu zem sava goda."

Ekspertu esot šokējis tas, kā Antra kā viesmākliniece uzstājusies Muzikālās bankas 2014 apbalvošanasceremonijā. E. Kramiņš to nosauca par "vienu no bezgaumīgākajiem pēdējā laika priekšnesumiem Latvijas popmūzikā. Nebūdama labā vokālā formā, viņa atļāvās dziedāt ļoti skaisto Gunāra Freidenfelda dziesmu Kaktuss, kas sarakstīta aizgājušo gadu labākajās tradīcijās, prasot no dziedātāja vokālo prasmju pārvaldīšanu vismaz pusotras oktāvas robežās. Zelta krāsas tērps un režisora uzdevums parādīties uz skatuves no aizmugurējā plāna izvirza ļoti lielas pretenzijas, jo izceļ gaitu un iemaņas tērpa nēsāšanā. Arī šis aspekts bija neveiksmīgs, jo izcēla Stafeckas auguma un gaitas šī brīža defektus: līka mugura, tauku kunkulīši un apaļīgi ļumīgas rokas, nesavākts vēders, sagumusi stāja, slāšana lieliem soļiem un kleitas bezgaumīga plivināšana ar kājām. Atcerēsimies, ka zelta krāsas tērps no dziedātāja vienmēr pieprasa nevainojami koptu augumu! Pie tam atkailināta tērpa estētika prasa arī nevainojami un svaigi skūtas paduses, pat ja ignorējam tādu stilistisku niansi, ka vakarkleita ar atklātiem pleciem prasa valkāt kurpes ar slēgtu purngalu.