Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: The Coco’nuts - "Amid Opposites"

© Publicitātes foto

Lai gan “kokosrieksti” aktīvi uzstājas jau kopš 2012. gada nogales, plašākai auditorijai šī daudzgalvainā (astoņi mūziķi!) formācija ir diezgan mazpazīstama. Tas nav nekas pārsteidzošs, jo “The Coco’nuts” izpildītā mūzika nav plašākai auditorijai vai radiostacijām domāta – savdabīgs “funk & alternative jazz”.

Grupa ir uzstājusies daudzviet Latvijā, kā arī tuvākajās ārzemēs: “Riga Funk“ festivālā, Siguldas blūza festivālā, “Positivus Festival“, Viļņas pilsētas svētkos, Tartu indīmūzikas festivālā un citur. 2014. gada pavasarī tika izdots “The Coco’nuts” mazais albums “Appetizer”, bet nu dienas kārtībā pilnā ripa. Albums ierakstīts 2015. gada augustā, romantiskā noskaņā nelielā koka namiņā Ēveles ciematā. “Amid Opposites” ierakstīts dzīvās sesijas formātā, visiem grupas dalībniekiem vienlaicīgi atrodoties vienā telpā. ““The Coconuts” ar šo albumu ir vēlējušies norādīt uz to, cik daudz lietas šajā dzīvē notiek pretstatu un mijiedarbības rezultātā, kurām pa vidu ir cilvēks, kurš nemitīgi rada kaut ko jaunu, tādējādi turpinot šo bezgalīgo pretstatu mijiedarbības ritmu,” teikts grupas paziņojumā presei.

PAR. Kā jau tas alternatīvā džeza grupām ierasts, arī “The Coco’nuts” organizētā ”džemošana” nevar neizraisīt simpātijas. Instrumentu pārvaldīšanas līmenis visiem mūziķiem ir augsts: tas attiecas gan uz ģitāristu, gan basģitāristu (attiecīgi Pēteris Narubins un Toms Valmiers), gan saksofonisti (Dita Frīdenberga), gan flautas/mutes harmoniku pārvaldītāju (Jāzeps Podnieks), gan bundzinieku (Artūrs Strautmanis), gan pārējiem. Nav ne vainas arī vokālistei Marijai Bročai. Pietiekami interesanti, lai disku būtu vērts noklausīties.

PRET. Nekādi nevar sagaidīt albuma beigas, ir tikai kādi pāris gabali, kas spēj aizraut nevis no instrumentālā, bet tieši pašas kompozīcijas viedokļa. Tā kā albumā ir sabāzti 14 skaņdarbi, tad visu šo blāķi lielākoties var klausīties tikai kā fona mūziku.