Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

MŪZIKA: Mazliet drūmuma Darba svētkos

© F64

Kamēr proletariāts 1. maijā atzīmēs Darba svētkus, rokmūzikas cienītāji šo datumu varēs svinēt maķenīt citādāk – ar vienu pamatīgu drūmmūzikas pasākumu.

Svētdien, 1. maijā, Nabaklab aicina uz doom metal mūzikas koncertu, kurā uzstāsies Catalepsia, Oceanpath, Ephemeral Ocean un Who Dies In Siberian Slush. Lai gan formāli kā pasākuma galvenajiem jeb hedlaineriem vajadzētu būt abiem pēdējiem (jo no Krievijas!), lielākā uzmanība droši vien tiks pievērsta kataleptiķiem.

Catalepsia šobrīd ir topā – kā zināms, grupa plašāku popularitāti ieguva, iegūstot otro vietu Eirovīzijas nacionālajā atlasē jeb konkursā Supernova. Grupas kontā ir debijas albums World Of Cliche, ar kuru Latvijas metālmūzikas Gada balvā tika iegūtas divas prīzes – Gada labākais albums un Gada vokālists (to vinnēja Ervīns Francs). Savukārt Oceanpath ir pašmāju gotiskā roka grupa, kas pastāv no 2012. gada. Tiesa, skanējums gan pārsniedz gotiskā roka robežas – kaut kas no simfoniskā metāla, kaut kas no postpanka utt. Grupas vizītkarte – melodiski, smagnēji tautiskie motīvi, kas vijas ar simfonisko un gotisko mūziku. Oceanpath varētu patikt grupu Skumju akmeņi un Akmeņu dārzs cienītājiem. Starp citu, šobrīd grupas sastāvu papildinājusi taustiņniece Džeina Tamuļēviča, kas pazīstama arī kā mūzikas žurnāliste.

Par ciemiņiem no Krievijas. Ephemeral Ocean ir melodiskā doom metal pārstāvji no Maskavas. Grupa dibināta vien 2013. gadā, taču pārliecinoši bruģējusi savu veiksmes stāstu: 2014. gadā izdotais mazais albums Honour In The Mask pievērsa daudzu mūzikas apskatnieku uzmanību, bet gadu vēlāk grupa nostiprināja savu vārdu žanra cienītāju vidū – izdots pilnais albums The Efflorescence. Stilistiski tas ir muzikāls mikslis, kas apvieno progressive metal ar doom un pat death metal. Savukārt Who Dies In Siberian Slush ir otra populārākā Maskavas funeral doom metal grupa, pazīstama arī ārpus Krievijas robežām – viena cilvēka 2013. gadā izveidots projekts, kas izaudzis līdz pilnvērtīgai grupai. Rīgā uzstāsies pirmo reizi.