Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Maligins no Taizemes ziņo, ka ar Dzelmi nav šķīries

Elīna Dzelme uz fotogrāfes Jūlijas Dmitrenko personālizstādes «Hollywood in Latvia» atklāšanas svinībām atvizinājās ne tikai ar sportisku vāģi, bet arī tērpusies sportiska stila apģērbā © F64

Nesen visapspriestākais pāris bija «Olainfarm» prezidents Valērijs Maligins (50) un aktrise, arī gleznotāja un nu jau arī kinorežisore Elīna Dzelme (29). Ir vai nav izjukušas viņu attiecības – teju uz mēles bija daudziem fotogrāfes Jūlijas Dmitrenko personālizstādes «Hollywood in Latvia» atklāšanas svinību viesiem. Kamēr Maligins bija Taizemē, Dzelme ar savu meitiņu Hannu uz izstādes atklāšanu atvizinājās trīs gadus vecā BMW sporta automašīnā.

«Mums viss ir kārtībā»

Lai arī Elīna Dzelme kādam pašmāju medijam atzinusi, ka cilvēkiem tikai ir interese par viņas privāto dzīvi, nevis par profesionālajiem sasniegumiem, jāpiebilst, ka tā vis nav. Jau pašā attiecību sākumā Elīna un Valērijs izvērta gluži vai reklāmas kampaņu, izrādot atsevišķiem Latvijas medijiem savus kopābūšanas mirkļus, tādēļ likumsakarīgi, ka nu daļai sabiedrības ir interesanti uzzināt, kā pārim klājas šobrīd. Par miljonāra un aktrises attiecībām dažādi mediji kompilējuši dažāda satura vēstījumus. Un nav pat svarīgi, vai abi vairs ir kopā, par viņiem runā un runās.

Tā kā pagājušajā nedēļā Valērijs Maligins atradās Taizemē un nebija sazvanāms, vienīgā komunikācija bija iespējama ar epasta starpniecību. Uz »Vakara Ziņu« jautājumu, vai viņš vēl bauda romantiskas attiecības ar Elīnu Dzelmi, Maligins atrakstīja apstiprinošu atbildi, norādot, ka ar viņu attiecībām viss esot kārtībā.

Tikmēr Elīna Dzelme darbojas pa Latviju un kaļ jaunus karjeras iespēju plānus, kā arī audzina meitu Hannu. Tiesa gan, diezgan bieži mazā Hanna pavada laiku kopā ar tēti – režisoru Dž. Dž. Džilindžeru – un viņa jauno draudzeni Ingu Grencbergu. Mazā Hanna pat dodas tētim līdzi uz Dailes teātri un vēro izrādes.

Ar īsfilmu debitē Kannu kinofestivālā

Jau no mazotnes Hanna bauda kultūru un mākslu. Turklāt ir arī filmējusies Elīnas Dzelmes jaunajā kinodarbā. Elīna Dzelme Kannu kinofestivālā iesniegusi savu pirmo īsfilmu. Šogad demonstrēšanai Kannu kinofestivālā īsfilmas varēja iesniegt reģistrācijas procesā līdz 4. martam, automātiski augšupielādējot filmas digitālo versiju bez maksas. Festivālā varēja iesniegt īsfilmas, kuras tapušas 12 mēnešu laika posmā pirms festivāla, iepriekš nav piedzīvojušas izrādīšanu starptautiskos kino pasākumos, internetā un nepārsniedz 15 minūtes. 14. aprīlī nosaukta īsfilmu konkursa programma, kurai tika izvēlētas 10 īsfilmas no visas pasaules. Šogad konkursa atlases komitejā tika pieteiktas 5008 īsfilmas.

Dzelmes debija kinorežijā – 2015. gada decembrī pabeigtā filma «Egomorphosis» – tika pieteikta kinofestivālā eksperimentālo īsfilmu kategorijā. Žanrs apzīmēts kā fantastikas sociālā drāma. Operators Kristaps Lejiņš, filmā piedalās pati Elīna Dzelme, otrā plāna aktrise ir Hanna Dzelme, Baiba Lejiņa un Justīne Zepa. Filmas apraksts vēsta: «Esmu miesnieks, zobārsts un Kristus līgava. Versaļa, kad ir iespēja nomest kārtējo svaigo un asiņaino šķiņķi un gaļu kraut vienu uz otras, lai tā kaltējas, vītinās un top par prošuto, lai miesa krīt!»

Par savu jauno kino veikumu, kas nokļuvis līdz pat Kannām, Elīna sarunā ar »Vakara Ziņām« teic, ka Latvijā šo īsfilmu viņa nerādīs, un tādēļ visus interesentus aicina maijā doties uz Kannu kinofestivālu. «Vai arī uz Ukrainu, kur jau 20. aprīlī tiks izrādīta mana jaunā īsfilma. To rādīja arī Londonā. Manis režisētā filma ir par cilvēka būtību, maniem meklējumiem. Filmu vairāku mēnešu garumā filmēju tepat Latvijā. Jau padomā ir arī nākamā filma, kurā piedalīsies divi aktieri. Arī tā nebūs domāta Latvijas tirgum.»

Vaicājot, vai Elīna Dzelme nenožēlo savu lēmumu aiziet no Dailes teātra štata vietas, viņa atbild, ka teātri mīl joprojām. «Turpināšu spēlēt. Jau nākamajā sezonā man ir paredzēta izrāde Dailes teātra lielajā zālē,» viņa piebilst.