Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

IESKATIES: Valentīna dienas ceļvedis

© F64

Piedāvājam uzzināt, kādus pasākumus iespējams apmeklēt Valentīna dienā!

Latvijas Nacionālā opera piedāvās Valentīndienai veltītu koncertu "Con amore"

Latvijas Nacionālajā operā un baletā plkst.19 pirmo reizi notiks Valentīna dienai veltīts koncerts "Con amore", kas tulkojumā no itāļu valodas nozīmē "Ar mīlestību". Koncertā skanēs skaistākās operu, operešu un mūziklu melodijas Latvijas Nacionālās operas solistu un orķestra izpildījumā ar Andri Veismani pie diriģenta pults. Koncertā piedalīsies solisti Ilona Bagele, Kristīne Gailīte, Laura Grecka, Evija Martinsone, Inga Šļubovska-Kancēviča, Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs, Kalvis Kalniņš, Rihards Mačanovskis, Rihards Millers un Latvijas Nacionālās operas orķestris. Koncerta īpašie viesi būs jaunā zvaigzne un vijoļspēles brīnumbērns Daniils Bulajevs un koloratūrsoprāns Dināra Rudāne.

Latvijas Kultūras akadēmijas koris "Sōla" aicina uz koncertu

Plkst.17 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā notiks Latvijas Kultūras akadēmijas kora "Sōla" koncerts "Ārpusklases mūzikls". Koncerta programmā apkopotas dziesmas no mūzikliem un rokoperām. Koncertā piedalīsies arī instrumentālā grupa Jāņa Miltiņa vadībā.

Lielajā ģildē notiks orķestra "Rīga" koncerts "Mīlestības ekspresis"

 
Lielajā ģildē plkst.19 notiks orķestra "Rīga" koncerts "Mīlestības ekspresis", kurā skanēs kino mūzika un pasaulē populāras mīlas melodijas. Koncertā bez orķestra "Rīga" piedalīsies arī solisti Dināra Rudāne, Katrīna Cīrule, Andris Ludvigs un Normunds Rutulis, bet pie diriģenta pults būs Jānis Retenais. Koncertprogrammā iekļauta virkne pasaulē populāru mīlas dziesmu, kas saistās gan ar Eiropu, gan Ziemeļameriku un Latīņameriku. Programmas pirmajā daļā "Mīlestības ekspresis" pieturēs Latīņamerikā, kur orķestris "Rīga" un solisti kopā ar diriģentu ļausies kaislīgiem ritmiem un emocijām piesātinātām melodijām. Orķestra "Rīga" sniegumā skanēs Ernesto Lekuona "Malagueņja", Roberta Smita skaņdarbs "Brazīlija: Ceremonija, dziesma, samba" un Berija Manilova sacerētā melodija "Copacabana".

Jauniešu koris "Balsis" aicina uz koncertu "Mīlestība = II"

Jauniešu koris "BALSIS"  plkst.20 klausītājus aicina uz koncertu "MĪLESTĪBA=II". Koncertā varēs dzirdēt Noras Ikstenas, Ievas Zanderes, Beātes Karlsbergas, Aleksandra Čaka dzeju, kā arī Raimonda Paula, Ērika Ešenvalda, Jāņa Lūsēna, Imanta Kalniņa, Jāņa Ivanova, Sergeja Rahmaņinova, Jura Vaivoda, Emiļa Melngaiļa, Pētera Vaska, Emīla Dārziņa un citu komponistu darbus instrumentālajā un vokālajā mūzikā.

Jolantas Gulbes Paškevičas Valentīndienas koncerts - "O Amor a Portugal"

Viena no Latvijas izcilākajām dziedātājām - Jolanta Gulbe Paškeviča aicina klausītājus uz Valentīndienas koncertu Ungurmuižā. Programmā skanēs Fado - Portugāles tradicionālā mūzika, kas ietver sevī gan smeldzīgas, dramatiskas, gan arī gaišas, sadzīviskāka rakstura melodijas. Koncertā klausītājiem būs iespēja baudīt muzikālu ceļojumu līdz Portugālei džeza manierē. Apzīmējums Fado - tulkojumā no portugāļu valodas nozīmē “liktenis”. Šī mūzika nāk no tautas, no pilsētām, no kvartāliem, no cilvēkiem ar savām emocijām, sāpēm un likteņstāstiem. Fado, tāpat kā blūzs, ir cēlies no vienkāršās tautas un kļuvis populārs visā pasaulē.

Grupas "Melo-M" jubilejas tūres koncerts Jelgavā

Grupa "Melo-M" 14.februārī uztāsies Jelgavas Kultūras namā. Koncertā skanēs publikas iecienītākie skaņdarbi no visām "Melo-M" koncertprogrammām, pieskaroties gan latviešu, gan pasaules popmūzikas un roka dziesmu versijām trīs čellu izpildījumā, līdztekus klausītājus priecēs arī "Melo-M" interpretācijas par pasaules tautu mūzikas zināmākajām tēmām, opermūzikas skaņdarbi, televīzijas seriālu un pārraižu mūzikas tēmas.

"Astronout" un DJ Rudd mini koncerttūres koncerts visu mīlētāju dienā

"Dzintaru koncertzālē" plkst. 20 būs iespējams apmeklēt grupas "Astronout" un DJ Rudd mini koncerttūri. Koncertos skanēs labākās Astro'n'out dziesmas neierastos aranžējumos, kā arī klausītāji gūs pirmo ieskatu grupas jaunā albuma materiālā. Grupai uz skatuves pievienosies tās ilggadējais draugs un producents DJ Rudd, kā arī izcilā latviešu koklētāja Laima Jansone.

Citādāks romantiskais kino

Kinoteātris Splendid Palace kinomīļus Valentīna dienā aicina uz lielā ekrāna baudīt neklasiskus mīlas stāstus filmās, kas atspoguļo mīlestību tās dažādajās izpausmēs un ļauj noticēt mīlestības varai, stāvot pāri ikdienai, nespēkam un sabiedrībā pieņemtajām normām.

Romantisks rekords

Svētdien, 14.februārī ziemas gaisa balonu festivālā "Love CUP 2016", Jēkabpilī, mēģinās uzstādīt pasaules Ginesa rekordu "Vislielākais vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaits".

Lai pārvietotos pa Rīgu mikroautobusā, var maksāt ar skūpstu

Arī šogad Svētā Valentīna dienā pilnsabiedrība "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS) mīlošiem pāriem sniedz iespēju par braucienu norēķināties ar skūpstu. Šī akcija norisināsies visos dienas maršrutos Rīgas pilsētas robežās.