Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

INTERESANTI: 10% darbinieku dienesta romāns noslēdzas ar kāzām

© F64

Personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" veiktajā aptaujā secināts, ka 51 % aptaujāto ir devušies uz vismaz 1 randiņu ar savu darba kolēģi.

Saka, jau, ka savu otru pusīti var satikt jebkur – uz ielas, veikalā pie kases, sporta klubā un pat darbā. Vai darbs un attiecības ir divas savienojamas lietas? Vai darbs ir īstā vieta, kur satikt otru pusīti un veidot attiecības? Lai arī kādas šaubas mūs dažkārt māc, sirdij nepavēlēsi, un, iespējams, tieši darba Ziemassvētku ballē vai, strādājot pēc darba laika, var izveidoties romantiskas attiecības ar kolēģi.

Lai arī gandrīz puse aptaujas dalībnieku nav bijuši uz randiņu ar darba kolēģi, daļa respondentu atzīst, ka tas nav tāpēc, ka neatbalsta attiecības darba vietā, bet gan tāpēc, ka nav satikts īstais cilvēks, nav bijis uzaicinājums vai nav radusies tāda izdevība.

Aptaujas rezultāti apstiprina, ka attieksme pret attiecībām darbā ir vairāk pozitīva nekā negatīva, to pierāda arī fakts, ka 67% aptaujas dalībnieki ir bijuši uz vairāk nekā 1 randiņu ar darba kolēģi, bet katrs desmitais aptaujas dalībnieks šobrīd ir attiecībās ar kolēģi. Jāatzīst, ka sievietes daudz labprātāk iesaistās attiecībās ar kolēģiem, nekā vīrieši.

Katrs ceturtais aptaujas dalībnieks atzīst, ka savu tagadējo mīļoto ir saticis tieši darbā, bet 10% šādas attiecības beigušās ar laulībām.

Gandrīz trešdaļa aptaujāto izteikuši viedokli, ka darbs nav vieta attiecībām, pamatojoties uz apgalvojumu, ka attiecības var slikti ietekmēt turpmākās darba gaitas, tomēr tie, kam ir pieredze ar romantiskām attiecībām darbā, atzīst, ka tās nekādā veidā nav ietekmējušas viņu profesionālās gaitas. Tikai 9% visu aptaujāto romantiskas attiecības ar darba kolēģi ir negatīvi ietekmējušas viņa profesionālo karjeru. Daži aptaujas dalībnieki pat atzinuši, ka neveiksmīgu attiecību rezultātā nācies mainīt darba vietu.  

Par spīti visam 41% no tiem, kam ir bijušas romantiskas attiecības ar darba kolēģi, iesaistītos tādās atkārtoti.

Tā kā pēc 2 dienām ir arī Valentīndiena, tiem, kuri sirdī ir vieni, atliek tikai paskatīties apkārt, un iespējams, ka viņi ideālo partneri var satikt darba vietā, gatavojot tēju. Ieteikumi tiem, kas vēlas veidot attiecības darbā

  • Uzzini uzņēmuma nostāju par attiecībām darbavietā. Ir darbavietas, kurās ir stingri noteikumi, kuri nepieļauj šāda veida attiecības.
  • Rēķinies ar sekām: romantiskas attiecības ar kolēģi var novest pie laulībām, bet 9% gadījumu darbinieki ir gatavi atstāt savas darbavietas neizdevušos attiecību dēļ. Veltiet laiku viens otra iepazīšanai un rūpīgi izvērtējiet riskus un ieguvumus.
  • Nodaliet darbu no privātās dzīves. Nemēģiniet risināt ģimenes problēmas darbavietā un neiesaistiet tajā kolēģus, kuriem ar to nav nekāda sakara.
  • Domā pirms publicē informāciju sociālajos tīklos. Jūs varat izpļāpāties par savām attiecībām pirms otrs partneris ir gatavs to publisko.

Valentīndienas aptauja norisinājās interneta vidē no 8.02.2016. līdz 11.02.2016. Kopumā tika aptaujāti 1337 dalībnieki.