Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Hollywood Vampires - "Hollywood Vampires"

© publicitāte

Kārtējā supergrupa, tikai šoreiz pavisam dīvains veidojums – šausmu meistara Elisa Kūpera un „Aerosmith” ģitārista Džo Perija nonākšanu vienā laivā vēl kaut kā varētu izskaidrot, bet to, ka otra ģitārista lomā te pieplusojies slavenais „Karību jūras pirāts” Džonijs Deps gan laikam ne.

Koncerttūrēs šim veidojumam piepulcējas arī bijušie „Guns’N Roses” dalībnieki Dafs Makkegans (basģitāra) un Mets Sorums (bungas), bet šī albuma tapšanā piesaistīto spīdekļu saraksts ir ārkārtīgi iespaidīgs: Pols Makartnijs („The Beatles”), Deivs Grols („Nirvana”, „Foo Fighters”), Slešs („Guns’N Roses”), Braiens Džonsons („AC/DC”), Džo Volšs, Zaks Stārkijs, Kips Vingers, Perijs Farels utt. Albums iesākas ar „Drakulas” zvaigznes Kristofera Lī ievadvārdiem, kas ierakstīti īsi pirms viņa nāves. Savukārt muzikālais materiāls – Džimija Hendriksa, „Pink Floyd”, „Led Zeppelin”, „The Who”, „The Doors”, „The Kinks” un citu slavenību dziesmu kaverversijas, līdz ar to jaunās versijās var dzirdēt tādus hitus kā „Whole Lotta Love”, „My Generation”, „Five To One” apvienojumā ar „Break On Through (To The Other Side)”, „Manic Depression”, „Cold Turkey”, „Jeepster” un citas.

PAR. Eliss Kūpers ar savu šarmu un neatkārtojamo vokālu spēj iedvest dzīvību jebkurā projektā, turklāt šajā iesaistīti vīri, kas pazīst drēbi. No albumā iekļautā skaņu materiāla kā īpaši veiksmīgs jāizceļ paša Kūpera „School’s Out” apvienojums ar „Pink Floyd” hitu „Another Brick In The Wall”.

PRET. Novākuši tādu zvaigžņotu sastāvu, sadomājuši izpildīt tādas zvaigžņotas dziesmas, un tas ir viss, uz ko viņi ir spējīgi? Nožēlojami un ļoti bezpersoniski. Vecu vīru salidojums pie bezalkoholiskā alus pudeles apcerot laikus, kad zāle bija zaļāka un debesis zilākas. Ļaut Polam Makartnijam šajā albumā iedziedāt paša sacerēto „Come And Get It” vispār ir nesaprotama ideja, lai gan – negribētos teikt, ka citas dziesmas rada īpaši svētlaimīgāku noskaņu.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.