Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Svētdien cīņu par par ceļazīmi uz Stokholmu uzsāks pirmie desmit izpildītāji

© F64

Svētdien, 7.februārī, pirmajā "Supernova 2016" tiešraidē uz konkursa skatuves kāps pirmais dalībnieku desmitnieks. Katram no desmit izpildītājiem būs dotas tikai trīs minūtes, lai pārliecinātu žūriju un skatītājus, ka ir pelnījuši tikt nākamajās konkursa kārtās un ar Latvijas vārdu startēt uz starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" skatuves Stokholmā.

Konkursa dalībniekus vērtēs skatītāji un žūrija - Guntars Račs, Ieva Kerēvica, Kaspars Roga un Intars Busulis: pirmās divas vietas tiks piešķirtas skatītāju favorītiem, trešā un ceturtā - spēcīgākajiem žūrijas vērtējumā. Ja skatītāju un žūrijas vērtējums par pirmajām divām vietām sakritīs, tad pusfinālā iekļūs nākamie divi izpildītāji no žūrijas saraksta. Skatītāju balsojumu veidos telefonbalsojums un internetbalsojums. No viena tālruņa numura varēs balsot ne vairāk kā piecas reizes. Viena zvana cena - 0,14 eiro. Tiks nodrošināts arī SMS triecienbalsojums (1 SMS = 5 balsis); trieciena SMS cena - 0,60 eiro. Lai nobalsotu par savu favorītu internetā, būs jādodas uz "Supernovas" mājas lapu, jāreģistrējas ar kādu no sociālo tīklu kontiem - Facebook, Twitter vai Draugiem, un no katra konta varēs nobalsot vienu reizi.

Pusfinālā 21.februārī uz skatuves satiksies četri uzvarētāji no abām atlases tiešraidēm, kopā astoņi dalībnieki, no kuriem skatītāji un žūrija pusi atsijās, un 28.februārī notiks "Supernova 2016" fināls, kurā no četriem pārliecinošākajiem konkursantiem tiks izvēlēts Latvijas pārstāvis starptautiskajā dziesmu konkursa "Eirovīzija". Finālā uzvarētāju noteiks tikai skatītāju balsojums.

Konkursa "Supernova 2016" dziesmas regulāri tiek atskaņotas radio Pieci.lv ēterā, kā arī vienuviet atrodamas mūzikas straumēšanas vietnē Soundcloud:

https://soundcloud.com/ltvsupernova/sets/ltvsupernova. Pusfināla tiešraide sāksies pulksten 21:25 un būs skatāma ne tikai LTV1 ēterā, bet arī konkursa mājas lapā http://supernova.lsm.lv/ HD kvalitātē visā pasaulē.

Pirmās atlases dziesmas un izpildītāji uzstāšanās secībā:

Paula Dukure "Look In The Mirror" (P.Dukure/P.Dukure)

ElektroFolk "Miracle Drums" (A.Majors/D.Majore)

Rūta Dūduma "Being A Friend" (J.Ķirsis/J.Ķirsis, A.Zahovska, G.Krievkalna)

Ivo Grīsniņš-Grīslis "We Are The Light" (I.Viļums/I.Viļums)

Sabīne Berezina "My Inspiration" (S.Berezina/S.Berezina)

Edvards Grieze "New Day" (P.Fomkins/P.Fomkins)

Marta Grigale "Choices" (M.Grigale/M.Grigale)

Catalepsia "Damnation" (E.Francs, J.Kreilis/E.Francs)

Samanta Tīna "We Live For Love" (T.Kleins/K.Kalēja)

Justs "Heartbeat" (A.Savadogo/A.Savadogo)