Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Skolēni tiek aicināti ēnot Latvijā pazīstamus mūziķus

© F64

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) šī gada Ēnu dienā, kas norisināsies 10.februārī nolēmusi skolēniem sniegt iespēju ēnot LaIPA darbiniekus un organizācijas biedrus - sabiedrībā zināmus mūziķus un mūzikas grupas.

Jaunieši aicināti pieteikties ēnot grupas "Dzelzs Vilks" bundzinieku un grupas RYGA vokālistu Mārci Judzi, jauno solisti Aminatu, grupas Very Cool People ģitāristu Elviju Grafcovu, mūziķi Goran Gora, hip hop mākslinieku Ozolu, smagā metāla grupu Skyforger un grupas Astro’n’out solisti Māru Upmani-Holšteini. Savas ēnas gaidīs arī LaIPA izpilddirektore Liena Grīna un tiešsaistes mūzikas žurnāla parmuziku.lv galveno redaktori Aigu Leitholdi.

"Iesaistoties ēnu dienās, mums jauniešiem svarīgi parādīt, ka darbs mūzikas industrijā ir vienlaikus sarežģīts, bet arī ļoti aizraujošs. Iesaistot skolēnus darba aizkulisēs, mūziķi jauniešiem varēs sniegt vērtīgus padomus karjeras uzsākšanai šajā jomā, ļaus uzzināt, kāda izskatās mūziķu ikdiena, kā arī vērot radošo procesu. Savukārt iespēja jauniešiem vienu dienu iejusties LaIPA darbinieku ikdienā palīdzēs izprast kolektīvā pārvaldījuma organizāciju darbu un blakustiesību administrēšanas procesu, pateicoties kuram mūziķi ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē, var saņemt tiem pienākošos atlīdzību par savu darbu, lai savus spēkus varētu veltīt jaunu skaņdarbu radīšanai," norāda LaIPA izpilddirektore Liena Grīna.

Reģistrēties piedāvātajām vakancēm skolēni un studenti var līdz šā gada 8.februārim mājas lapā http://www.parmuziku.lv/pieteikums-enu-dienai

Vakancēm tiks apstiprināti interesantākie un pamatotākie pieteikumi. Vienlaikus LaIPA mudina neaizmirst par Ēnu dienas galveno mērķi un reģistrēties vakancēm tikai tad, ja nākotnē patiesi vēlaties savu karjeru veidot tieši šajā nozarē.

Biedrība "Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība" (LaIPA) ir kolektīvā pārvaldījuma organizācija, kur apvienojušies pašmāju un ārvalstu izpildītāji un fonogrammu producenti, lai iestātos par savām tiesībām un saņemtu taisnīgu atlīdzību no fonogrammu izmantotājiem.Saskaņā ar Autortiesību likumu LaIPA veic atlīdzības iekasēšanu par muzikālo darbu ierakstu jeb fonogrammu izmantošanu, un nodrošina iekasētās atlīdzības sadali un izmaksas izpildītājiem un fonogrammu producentiem.

LaIPA ir ārvalstīs atzīta kolektīvā pārvaldījuma organizācija, kas darbojas starptautisku blakustiesību organizāciju tīklā, tādējādi biedrība ir pilnvarota pārstāvēt vispasaules izpildītāju un producentu mantiskās tiesības.

LaIPA pārstāv visu Latvijas izpildītāju un fonogrammu producentu tiesības, kā arī ārvalstu izpildītāju, fonogrammu producentu, tajā skaitā neatkarīgo fonogrammu producentu un ierakstu kompāniju mantiskās tiesības. LaIPA pārstāv tādas pasaulē zināmas un ietekmīgas ierakstu kompānijas kā EMI, Sony, Warner, Universal un citas.

LaIPA ir viena no biedrības "Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports" dibinātājām, kas saskaņā ar 2012. gada 18.marta biedru kopsapulces lēmumu ir piešķīrusi tai finansējumu, lai veicinātu Latvijā radītas mūzikas atpazīstamību starptautiski.