Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Bukmeikeri prognozē Oskara balvas saņēmējus

© Scanpix

Jau 88.reizi Kodak teātrī 29.februāra naktī Losandželosā tiks pasniegtas Amerikas kinoakadēmijas balvas. Vislielāko intrigu sagādās balvu saņēmēji nominācijās "Labākais režisors" un "Labākā filma" - pēc Optibet bukmeikeru prognozēm titulu "Labākā filma" 29.februāra naktī varētu saņemt "The Big Short" vai "Spotlight". Savukārt nomināciju "Labākais aktieris" šogad beidzot visdrīzāk saņems Leonardo di Kaprio par lomu filmā "The Revenant".

Ar 81% varbūtību Optibet bukmeikeri prognozē, ka kā labākais aktieris visticamāk tiks nosaukts Leonardo di Kaprio. Filmas "The Revenant" galvenais varonis Oskaram iepriekš ticis nominēts jau piecas reizes, tomēr vēl ne reizi to nav saņēmis. Tuvākie di Kaprio sekotāji ir Maikls Fasbenders (9% varbūtība saņemt balvu) un Edijs Redmeins (6%). Arī labākās aktrises balvas saņēmēja ir teju zināma. Visdrīzāk balvu kā labākā aktrise saņems pirmoreiz Oskaram nominētā Brī Larsone, kura ir galvenās lomas atveidotāja Oskaram nominētajā filmā "Rooms". Larsones (72% varbūtība) tuvākā sekotāja ir Sirša Ronana, kurai bukmeikeri piešķir 11% varbūtību.

Pārsteigumu varētu sagādāt Oskara saņēmējs nominācijā "Labākais otrā plāna aktieris". Divi galvenie pretendenti ir Silvestrs Stalone (53% varbūtība; filma - "Creed") un Marks Raileness (32% varbūtība; filma - "Bridege of Spies"). Labākās otrā plāna aktrises nominācijā līderes lomu ieņem Rūnija Mara (50% varbūtība; filma - "Carol"). Maras tuvākās sekotājas ir Alisija Vikandera (27%, filma - "The Danish Girl") un Keita Vinsleta (16%; filma - "Steve Jobs").

Iespējams, vislielāko intrigu sagādās Oskara balvas saņēmējs labākā režisora nominācijā. Optibet bukmeikeri izskaitļojuši, ka šajā nominācijā trīs galvenie pretendenti ir Alehandro Gonsaless Injaritu (38%, filma - "The Revenant"), Adams Makkejs (27%, filma - "The Big Short") un Džordžs Millers (24%, filma - "Mad Max: Fury Road").

Bukmeikeru piedāvātie koeficienti rāda, ka Oskaru kā labākā filma saņems "The Big Short" vai "Spotlight". Drāmai "The Big Short", kurai ir piešķirtas piecas Oskara nominācijas, izskaitļota 41% varbūtība saņemt Amerikas kinoakadēmijas balvu. Savukārt filmai "Spotlight" ar sešām Oskara nominācijām bukmeikeri prognozē 30% varbūtību kļūt par labāko. Tuvākā sekotāja abām iepriekšminētajām filmām ir "The Revenant" (18%). Meksikāņu režisora Alehandro Gonsaless Injaritu, kas ir galvenais pretendents uz Oskaru kā labākais režisors, filma kopumā izvirzīta 12 kinoakadēmijas balvu nominācijās.

Oskaru kā labākā ārzemju filma visticamāk iegūs Laszlo Nemes veidotā filma "Son of Saul". Labākās dokumentālās filmas godu pēc Optibet bukmeikeru prognozēm iegūs "Amy" (75%), kas stāsta par dziedātājas Eimijas Vainhausas spožo karjeru un nāvi. Savukārt kā labākā animācijas filma ar 84% varbūtību varētu kļūt "Inside out".