Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

IESKATIES: Viens no pēdējiem Jāņa Vaišļas paziņojumiem par ārstēšanās gaitu

© F64

Kā jau zināms, naktī uz 9.janvāri nomiris ceļotājs un radošā personība Jānis Vaišļa, kurš tikai nesen bija sācis ārstēšanos klīnikā Vācijā. Vēl 7.janvārī Vaišļa sociālajos tīklos ziņojis par ārstēšanās gaitu.

//
 

Stāsti iz manas dzīves Vācijā:) Vācu slimnīcas izklaides… Pirmo reizi man pusdienās piedāvāja izvēli: bla, bla, bla (daž...

Posted by Janis Vaisla on Thursday, January 7, 2016
 
 
Kā jau ziņots, viņa draugs Māris Gailis norādīja, ka iepriekš vēl bija cerība un tika darīts viss, ko viņa atbalstītāji un draugi varēja, lai glābtu Vaišļas dzīvību, taču slimība izrādījās stiprāka.

Jautājums par to, ko darīt ar iepriekš saziedotajiem līdzekļiem Vaišļas ārstēšanai, tagad būs jāizlemj viņa ģimenei. Gailis pieļāva, ka tos varētu novirzīt kādam labdarības projektam.

Kā ziņots, Vaišļa uz Vāciju bija devies otrdien, un viņam bija veiktas dažādas medicīniskas procedūras.

Vaišļas dzīvības glābšanai bija saziedoti nepieciešamie 120 000 eiro. Viņš sirga ar sirds amiloidozi, kas ir reta un dzīvībai bīstama slimība, tādēļ viņam bija nepieciešama sirds transplantācija.

Slimība Vaišļam atklāta pavisam nesen, un tā strauji progresēja. Viņa dzīvību varēja glābt, ja tuvākajā laikā būtu veikta sirds transplantācija.

Lai Vaišļu uzņemtu rindā uz transplantāciju kādā no Eiropas klīnikām un veiktu transplantāciju, bija nepieciešami 120 000 eiro.

Jau rakstīts, ka Vaišļam bija 46 gadi. Jau kopš skolas gadiem viņš aktīvi iesaistījās sabiedriskajā dzīvē. Vairākus gadus strādājis Rīgas Tehniskās universitātes Studentu klubā anglikāņu baznīcā, līdz ar neatkarības vēsmām palīdzējis atjaunot studentu korporāciju "Selonija". 90.gadu sākumā viņš guva atpazīstamību, darbojoties populārajā radošā apvienībā "Zvaigznīšu brīdis". Šajā laikā arī tapušas pirmās filmas ar Vaišļas dalību - "Ceļojums uz Tukumu", "Kovačs" un "Sviests".

2001.gadā Vaišļa piekrita piedalīties ceļojumā apkārt pasaulei ar jahtu "Milda". Viņš bijis arī "Radio Skonto" ētera personība, veidojis vairākus televīzijas raidījumus LNT. Kopā ar domubiedriem piedalījies arī "Eirovīzijas" dziesmu konkursā ar muzikālu dejas priekšnesumu "Pirates of the Sea".

Kopš 2011.gada viņš darbojās ar jauniešu biedrību "Chaula.tv", kur kopā ar entuziastiem veidoja savu televīzijas kanālu