Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Igaunijas prezidents šodien salaulāsies ar latvieti

© F64

Šodien notiks Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa un viņa līgavas - Latvijas ierēdnes Ievas Kupces - laulību ceremonija.

Kā apliecinājis Igaunijas prezidenta sabiedrisko attiecību vadītājs Tomass Sildams, laulību ceremonija notiks baznīcā un pēc līgavaiņa un līgavas lūguma norisināsies šaurā ģimenes lokā.

Jau vēstīts, ka Ilvess, kurš pavasarī šķīra savu otro laulību, ar Kupci saderinājās novembra vidū.

Kupce ir Latvijas Aizsardzības ministrijas Nacionālās kiberdrošības politikas koordinācijas nodaļas vadītāja. Viņa ir strādājuši dažādās institūcijās ārlietu un drošības politikas jomā Latvijā un NATO, pievēršoties drošības, demokrātijas un cilvēktiesību jautājumiem. 2012.gadā viņa absolvēja profesionālās pilnveides programmu Džonsa Hopkinsa universitātē Vašingtonā un pēc atgriešanās Latvijā bija Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra padomniece. Viņa arī koordinēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra ("StratCom") izveidi Rīgā.

1952.gadā dzimušais Ilvess un 1968.gadā dzimusī Evelīna Inta-Lambota, kas pēc laulībām pieņēma uzvārdu Ilvesa, apprecējās 2004.gadā - gadu pēc savas meitas nākšanas pasaulē. Abiem tā bija otrā laulība. Ilvesam no pirmās laulības ar amerikāņu psiholoģi Meriju Buloku ir 1987.gadā dzimis dēls Lūkass Kristjans un meita Jūlija, kas dzimusi 1992.gadā.

Ilvesa amata termiņš beigsies nākamgad augustā.

Decembrī Ilvess sociālās saziņas vietnēs paziņoja, ka gadījumā, ja apprecēsies ar Kupci, pirms beidzas viņa amata termiņš, Kupce atteiksies no privilēģijām, kuras pēc likuma saņem Igaunijas prezidenta sieva, tostarp no reprezentācijas izdevumiem paredzētās naudas, sekretāra un dienesta automašīnas.