Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

"We Came As Romans" – amerikāņi Rīgā

© publicitātes

Šosvētdien, 29. novembrī Rīgas klubā „Melnā piektdiena” uzstāsies ASV smagās mūzikas grupa „We Came As Romans”. Mičiganas komanda it kā spēlē „metalcore”, taču viņiem nepiemīt šim stilam raksturīgais agresīvi vienveidīgais un bieži vien uz nerviem krītošais vokāls – lielākoties tiek izmantota tā saucamā „tīrā” dziedāšanas maniere, arī mūzika ir diezgan melodiska un visiem saprotama.

Grupa pastāv desmit gadus, atzinību tā ieguva jau ar savu pirmo ierakstu „Demonstrations And Dreams”, kas pavēra ceļu uz starptautisku atzinību. Līdzīgi kā pirmais veikums, arī pārējie albumi tikuši atzinīgi novērtēti, sasniedzot augstus rezultātus „Billboard” topos. „We Came As Romans” daudz koncertē, dodoties tūrēs ar tādām labi zināmām un Latvijā jau reiz pabijušām grupām kā „Comeback Kid” un „Parkway Drive”, kā arī žanra smagsvariem „Asking Alexandria”, „Bleedign Through”, „Bane” un citiem.

Rīgas koncertā iesildītāju kārtā uz skatuves kāps apvienības „To Kill Achilles” un „Vanity Draws Blood” no Lielbritānijas. „To Kill Achilles” ir salīdzinoši jauna smagās mūzikas grupa no Skotijas. Kopā sanākusi 2009. gadā, apvienība aktīvi sāka strādāt pie sava pirmā ieraksta, gūstot labus panākumus pašmāju smagās mūzikas skatuvē. „To Kill Achilles” pirmie divi videoklipi sasniedza ievērojamus rādītājus „Youtube” vietnē, kas palīdzēja grupai veiksmīgi izdot savu pirmo albumu „Existence” 2013. gadā un uzsākt sadarbību ar pazīstamo ģitāru ražotāju „Ibanez”. „To Kill Achilles” aktīvi koncertē ne tikai Lielbritānijā, bet arī citur Eiropā.

Arī „Vanity Draws Blood” ir jauna, taču sevi pierādīt jau paspējusi mūzikas apvienība. Rīgā grupa ieradīsies, prezentējot savu pirmo albumu „I Witness”, kurš iznācis pagājušajā gadā. „Vanity Draws Blood” mūziku ierasti raksturo ar apzīmējumiem „posthardcore” un „metalcore”, lielu uzmanību pievēršot grupas koncertiem, kuri allaž ir izteikti intensīvi un enerģijas pārpilni. Īpašu noskaņu šīs apvienības mūzikai piešķir divi vokālisti, kas papildina viens otru un grupas mūziku kopumā, piešķirot tai papildus enerģiju.