Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Justin Bieber - "Purpose"

© publicitātes

Lūk, arī Viņš – tīņu elks, 21 gadu jaunais kanādiešu popdziedonis Džastins Bībers ar savu pēc skaita ceturto studijas albumu, kas seko „My World 2.0” (2010), „Under The Mistletoe” (2011) un „Believe” (2012). Kā jūs domājat, kurā vietā tas ir Amerikas topā? Pareizi, pirmajā – tāpat kā visi iepriekšējie viņa garadarbi.

Lai gan albuma izdošanas datums ir 13. novembris, jau pusmēneša laikā tas tikai štatos vien bija pārsniedzis 522 000 pārdoto kopiju atzīmi – biedējošs cipars! Taču tas vēl nav viss: Bībers pamanījies pārspēt savulaik „The Beatles” uzstādīto un pēc tam repera Dreika divreiz atkārtoto rekordu „Billboard Hot 100”, tā saucamā „karstā simtnieka”, sarakstā iekļuvušo dziesmu ziņā – abiem minētajiem šajā topā vienlaicīgi bija „tikai” 14 dziesmas, bet kanādiešu puišelis tajā pamanījies iedabūt 17 (!) dziesmas no jaunā albuma. Jāpiebilst, ka šajā diskā „deluxe” versijā kopumā ir 18 gabali... Pie albuma strādājis vesels pūlis producentu un līdzautoru – apskatnieks saskaitīja 23 (!) cilvēkus plus vēl pats Bībers, taču droši vien šis skaitlis ir vēl lielāks. Ko te vēl piebilst – iespaidīgi, iespaidīgi...

PAR. Jāatzīst, ka Džastins Bībers kaut kādā ziņā pārsteidz – „Purpose” nav nekāda tīņu lecammūzika, bet pēc noskaņas nopietns popmūzikas darbs, kas galīgi nav raksturīgs jaunietim, kurš tikko ieguvis tiesības pats veikalā iegādāties šņabi. „What Do You Mean?” pierāda, ka tā ne velti ir izvēlēta par albumu ievelkošo hitu, arī pārējie gabali no kopējā konteksta ārā nekrīt.

PRET. Mēdz teikt, ka Krieviju ar prātu nesaprast – nieki vien! Lūk, Ameriku – to tik tiešām ar prātu nesaprast! Nu, ko viņi ir atraduši šajā dziedātājā?! To izprast ir nereāli. Ierindas dziedātājs ar ierindas dziesmām – nekas vairāk.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.