Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Selena Gomez "Revival"

© Publicitātes foto

23 gadus jaunā Selēna Gomesa pazīstama kā amerikāņu popdziedātāja un arī aktrise, kura šajā jomā darbojas jau no septiņu gadu vecuma – iesākusi ar bērnu raidījumiem un pusaudžu seriāliem viņa pamazām aizvirzījusies līdz pat pieaugušo lomām. Lai cik tas būtu skumji, bet visatpazīstamākā šī jaunā dāma tomēr ir pēc vētrainā romāna ar tīņu elku Džastinu Bīberu, kā arī dažādiem izgājieniem, ko vienmēr kāri atspoguļo bulvārprese.

Neskatoties uz to, ka vēl pavisam nesen par viņas kā mūziķes dotībām šo jomu atspoguļojušie speciālisti labākajā gadījumā pasmīkņā, Gomesa mūzikā ir guvusi diezgan vērā ņemamus panākumus. Meitenei bija tikai 16 gadu, kad ansamblis „Selena Gomez & The Scene” tika pie līguma ar ierakstu kompāniju „Hollywood Records”, kuras paspārnē nāca trīs albumi: „Kiss & Tell” (2009), „A Year Without Rain” (2010) un „When The Sun Goes Down” (2011). Pēdējais no tiem štatos ieņēma trešo pozīciju, tāpēc šīs formācijas vadošā vokāliste varēja drošu sirdi uzsākt solokarjeru. 2013. gada jūlijā izdotais „Stars Dance” aizokeāna topus gāza vai riņķī, beigu galā ļaujot Selēnai dzimtenē sasniegt cienījamo aptuveni 400 000 pārdoto albumu kopiju robežu. Nesen klajā nākušajam „Revival” klājas līdzīgi, pārdošanas cipari gan ir zemāki, bet vēl ir laiks. Šis studijas darbs gan ir pirmais, kas izdots citā kompānijā („Interscope Records”), bet diez vai tam būs izšķiroša nozīme. Pēc pašas Gomesas intervijās klāstītā, jaunais disks būšot kā ceļojums divu gadu garumā, kura laikā viņa stāsta par visu, kas atgadījies. „Es domāju, ka pēc četru albumu izdošanas beidzot jūtos krietni pārliecinātāka par sevi nekā iepriekš,” intervijā paudusi Selēna, piebilstot, ka par jauno dziesmu iedvesmas avotiem kalpojuši Dženetas Džeksones un Kristīnas Agileras darbi (ja konkrētāk, tad „Stripped”). Pārējais – elementāri, atliek tikai piesaistīt grēdu ar labiem producentiem un dziesmu autoriem.

 

PAR. Labāks par Džastina Bībera darbiem šis albums jau nu ir... Daži „dance pop” gabali ir tīri klausāmi, piemēram, „Survivors” vai „Body Heat”, bet it īpaši izcelt varētu „svilpojamo dziesmiņu” jeb „Kill Em With Kindness”. Diezgan kvalitatīva popmūzika, Gomesa varētu tālu tikt. Lai gan – viņa jau ir tikusi.

 

PRET. Šķiet, ka Selēna Gomesa pārāk agri cenšas muzikāli pieaugusi, turklāt viņai tas diez ko labi nesanāk, tāpēc arī radusies virkne kuslu dziesmu. Dažbrīd liekas, ka skaņu no viņas nāksies izspiest ar varu – nu neskan tak’!

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu "Randoms"