Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

27.novembra jubilāre: dizainere Diāna Urtāne

Šodien, tieši savas piedzimšanas laikā pulksten 13.30, modes dizainere Diāna Urtāne pacelās gaisā un, kā pati saka, būs virs mākoņiem un tuvāk saulei © Aleksejs BELOKOPITOVS

«Parasti savu dzimšanas dienu labprāt pavadu ļoti mierīgi, gandrīz vientulīgi. Šoreiz būs citādi – braukšu līdzi Kasparam uz Milānu, kur būsim līdz pirmdienai,» priecīgi saka zīmolu Shu shu un Silk&Milk veidotāja un dizainere Diāna Urtāne.

Modes dizaineres mīļotais vīrietis un meitiņas Luīzes (3) tētis Kaspars Zlidnis Milānā kārtos CrossFit eksāmenus, bet Diāna kopā ar draudzeni pa to laiku vienkārši klīdīs pa ielām un baudīs Milānas klātbūtni. «Nav nekādu konkrētu mērķu – aiziesim uz kādu muzeju, uz kādu izstādi, uz kādu kafejnīcu. Izvēdināsim galvas un sasmelsimies iedvesmu,» stāsta rītdienas gaviļniece. Starp citu, šodien tieši savas piedzimšanas laikā pulksten 13.30 Diāna pacēlās gaisā un, kā pati saka, būs virs mākoņiem un tuvāk saulei, turklāt – ceļā uz Itālijas modes meku.

«Dzimšanas dienā man vienmēr ir tāda sajūta, ka gribas to pavadīt mierīgi, tas ir savā ziņā apcerīgs brīdis, kad gribas visu pārdomāt, pārvērtēt un salikt pa plauktiņiem. Un ciemiņus uzņemt pēc tam – nākamajā dienā vai aiznākamajā dienā. Es kaut kā nejūtu, ka tas ir tik svarīgi – satikt draugus un saņemt dāvanas tieši tajā dienā. Radinieki, protams, ir līdzās, tas ir savādāk, bet ballīti var rīkot arī vēlāk,» domā modes māksliniece. Viņa gan saka, ka ir tādā dzīves posmā, kad skaļas ballītes vairs neinteresē, drīzāk gribas satikties ar draudzenēm un pašām sevi palutināt. «Jā, nevis draugus izklaidēt, bet sevi lutināt,» viņa uzsver un ar prieku izstāsta, kā dzimšanas diena nosvinēta pagājušogad. «Kopā ar draudzenēm devāmies uz pirts skolu Lielzemenes, kas ir stundas brauciena attālumā no Rīgas, kur izbaudījām pirts rituālu četru stundu garumā. Pirtniece bija tik pozitīva – mēs visas kopā tā izsmējāmies, ka man likās, es pārlādējos kā nekad. Turklāt pats pirts rituāls bija ar dažādiem skrubīšiem, masāžām, un beigās mani izveda ārā, satītu vairākās segās, jo ārā bija auksts, ieguldīja šūpolēs, kas bija gluži kā šūpulis, un iešūpināja. Es tur paliku guļot, skatoties zvaigznēs, un tas man tik ļoti atgādināja piedzimšanu no jauna... Tas bija ļoti spilgts un veselīgs piedzīvojums ne tikai ķermenim, bet arī garam. Pārbraucu mājās pārlaimīga,» Diāna sajūsmināti stāsta un ikvienam iesaka to reiz izbaudīt.

Nosvinējusi dzimšanas dienu un izbaudījusi itālisko atmosfēru, modes dizainere atgriezīsies savā ierastajā ikdienas darbā – tas ir viņas zīmols Silk&Milk, kas jau trīs gadus piedāvā augstas kvalitātes apģērbus no dabīgiem materiāliem. Diānas radītie apģērbi grūtniecēm un jaunajām māmiņām ir īpaši ar to, ka tie ir ne tikai piemēroti bērniņa zīdīšanai, bet arī izceļ sievietes daiļumu. Šobrīd pārdošanā – veikalos Paviljons un 9 mēneši (Galerijā Rīga) – ir rudens/ziemas kolekcija, bet māksliniece jau strādā pie pavasara/vasaras kolekcijas. Tām, kuras vēl nezina, ko nozīmē Silk&Milk, visvienkāršāk ir ieskatīties šā zīmola mājaslapā silkandmilk.com vai facebook.com profilā, kur arī tiek publicētas visas aktualitātes.

«Jā, viss notiek. Aktīvi darbojos, domāju, šuju. Darāmā ir daudz, bet es izdalu prioritātes – vispirms ir ģimene un bērni, veselība un tikai tad darbs. Tāpēc pārplānoju visus darbus un došos brīvdienās uz Milānu. Jo es vēlos pavadīt laiku kopā ar Kasparu, pabūt divatā,» stāsta divu meitu mamma. Vecākā meita Hēra (9) tikmēr paliks kopā ar tēti, bet mazajai Luīzei būs brīvdienas pie omes.

Ko jubilārei dzimšanas dienā novēlēt? «Veselības laikam nekad nevar būt par daudz. Es gan pati pēdējā laikā neslimoju, bet vienalga – veselību man, maniem bērniem, maniem tuvajiem! Ja tā būs, arī visu pārējo nokārtosim.».