Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

25.novembra jubilāre: Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga

«Laikam jau pēc Ķīnas gribētos kaut kur dabā nosvinēt,» par savām svinību vēlmēm joko Aiva Rozenberga © Privāts arhīvs

Šodien savu dzimšanas dienu atzīmēs Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga. Tas ir, varētu atzīmēt, ja vien kopā ar premjeri neatrastos darba vizītē Ķīnā.

Protams, kas gan trešdienā par svinībām – darba nedēļas vidus, bet Aiva Rozenberga šo dzimšanas dienu sagaidīs pavisam eksotiskā vietā. «Tā man ir ne tikai darbadiena, es pat nebūšu mājās – kopā ar Ministru prezidenti būšu Ķīnā, tāpēc nekāda svinēšana man nesanāks. Premjerei ir darba vīzīte, tā ka nav skaidrs, kā atzīmēt un vai tas vispār sanāks,» prāto Aiva, kurai šodien ir apaļa jubileja. «Jā, apaļa [jubileja] gan, lai gan daži saka, ka 40 gadi nav jāsvin. Man gan šobrīd sanāk tā, ka nekādas milzīgas viesības tāpat nevarētu ieplānot. Redzēs, kā sanāks.» Uz Ķīnu premjeres komanda devās jau sestdien no rīta, bet vizīte noslēgsies rīt.

Tiesa, ja arī Aiva būtu Latvijā, diez vai svinības tiktu rīkotas ar varen plašu vērienu. «Esmu no tām, kurām pārāk lielas atzīmēšanas nepatīk,» atzīst preses sekretāre. «Lielākie svētki un dāvana man laikam būtu klusums, miers un māju izjūta. Protams, kopā ar ģimeni es parasti savu dzimšanas dienu atzīmēju, taču lielākoties ar to arī aprobežojos un plašāk šos svētkus nesvinu.» Līdz ar to arī spilgtu atmiņu par dzimšanas dienu svinībām viņai nav. «Es atceros, kā bērnudārzā man palika pieci gadi, tad bija jāskaita slavenais pantiņš «mani mīļie radiņi, man ir pieci gadiņi» – to es atceros no bērnības,» smejas Aiva Rozenberga.

Kā zināms, no 1998. līdz pat 2007. gadam viņa bija toreizējās Valsts prezidentes Vairas VīķesFreibergas preses sekretāre un komunikācijas dienesta vadītāja. Vai ar slaveno VVF joprojām saglabājušās cilvēcīgas attiecības, vai apsveic dzimšanas dienā? «Jā, jā, tas ir ļoti mīļi! Mums bija skaista tradīcija, ka kolēģi cits citu sveic, arī prezidente. Arī joprojām – vienmēr ir prieks saņemt īsziņu, vienalga, kurā pasaules malā es vai viņa atrastos, apsveikums vārdadienā vai dzimšanas dienā vienmēr ir pienācis. Mēs ar kolēģiem arī viņu vienmēr sveicam, šī tradīcija ir saglabājusies,» klāsta Aiva.

Darbā pie Laimdotas Straujumas aizritējis gads, tāpēc par Ministru prezidentes sveikšanas tradīcijām pagaidām pāragri spriest, taču vārdadienā (tā ir 12. martā) viņa Aivu apsveikusi. «Kolēģi jau arī nekad neaizmirst. Darbā sanāk pavadīt ļoti daudz laika, un kolēģus bieži vien redz pat vairāk nekā mājiniekus. Tā tas jau gadiem ir iegājies,» saka bijusī Latvijas Radio žurnāliste. Darba laiks premjeres preses sekretārei ir praktiski nereglamentēts un ļoti ilgs: kad Neatkarīgā viņai zvanīja, notika valdības sēde par slaveno airBaltic epopeju: šķita, tā nekad nebeigsies. «Tā risinājās līdz kādiem astoņiem, kas premjera birojam gandrīz vairs pat nešķiet ļoti ilgi,» tā Aiva. «Kādreiz sanāk [strādāt] arī brīvdienās – to nekad nevar paredzēt. Katrā ziņā šis ir darbs, ko ilgi darīt nedrīkst, tas nav pārāk veselīgi.».