Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

“The Sound Poets”: viens koncerts izpārdots, divi palikuši

© Foto: Māris Ločmelis

Šajās dienās koncertzālē „Palladium” risināsies aizvien straujāk popularitāti gūstošās latvju grupas „The Sound Poets” koncerti – kā zināms, viņu hits „Kalniem pāri” jau kļuvis par kaut ko līdzīgu himnai un skanēja arī pēdējos Skolēnu un jauniešu dziesmu svētkos. Šajos koncertos paredzēts plašākai auditorijai atrādīt Jāņa Aišpura grupas jaunāko albumu „Pulsē”, ar kuru gan visi, kas vien to ir vēlējušies, jau sen ir iepazinušies. Taču oficiāli trīs „Palladium” koncertos jaunās dziesmas tiks atskaņotas pirmoreiz – publiski tās līdz šim vēl nav spēlētas.

"The Sound Poets" koncertsērija sākas šovakar – plānotie datumi ir 25., 26. un 27. novembris. Ja kāds vēl nav izlēmis, vai uz šiem pasākumiem doties, tad neizlēmībai vajadzētu ar steigu darīt galu: iepretim piektdienas koncertam jau rēgojas katram mūziķim vai grupai glaimojošais uzraksts „sold out”, kas liecina, ka visas biļetes uz konkrēto uzstāšanos izpārdotas. Tātad vēl atliek tikai trešdienas un ceturtdienas koncerti.

Jāpiebilst, ka „The Sound Poets” otrais albums rakstīts nevis ierakstu studijā, bet kādā mājā Jumurdas ezera krastā. Izvēlētā vide, noskaņa un dabas klātbūtne esot palīdzējusi atbrīvoties no ikdienas steigas un pilsētas kņadas, ļāvusi nodoties tikai mūzikai un līdz ar to radīt citādāku, daudz īpašāku skanējumu. “Albums ir par mieru steigas laikmetā. Mieru, par ko reizēm piemirstam, skrienot ikdienas ierasto ceļu “darbs – veikals – mājas - darbs,” stāsta grupas solists Jānis Aišpurs.