Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Pašmāju lielveikalā sāk tirgot vietējos arbūzus

Foto ir ilustratīva nozīme © F64

Veikalu tīkls "Elvi" sācis tirgot Latvijā, Rucavas novadā, audzētus arbūzus, plānojot pārdot apmēram trīs tonnas šī produkta, aģentūru LETA informēja SIA "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Arbūzus audzē Rucavas novada saimniecība "Kluči", ar kuru veikalu tīkls sadarbojas pirmo gadu.

"Neraugoties uz mainīgajiem laika apstākļiem vasarā, kas ietekmēja daudzu zemnieku ražas plānus, plānojam realizēt trīs tonnas šo eksotisko, Latvijā izaudzēto lielogu,” sacīja Vārtukapteine.

Viņa arī norādīja, ka Rucavas arbūzu cena ir 1,15 eiro par vienu kilogramu. Savukārt importa arbūzu cena ir 0,59 līdz 0,60 eiro par kilogramu.

Veikala pārstāve arī informēja, ka patlaban dārzeņu, ogu un zaļumu segmentā 54% ir pašmāju produkcija - rutki, āboli, dzeltenie cukīni, ziedkāposti, ķirbji, kolrābji, tomāti, garie gurķi, baltie redīsi, kabači, Ķīnas kāposti, kāposti, sīpoli, kartupeļi, lielogu dzērvenes, dažādu šķirņu salāti, zaļie lociņi, baziliks un piparmētra podiņos.

"Turpinoties ražas sezonai, Latvijā audzēti dārzeņi būs piedāvājumā, kamēr laika apstākļi to ļaus. Savukārt zaļie lociņi, ko iegādājamies no Iecavas novada saimniecībām “Upmaļi" un "Nākotnes", nopērkami visu gadu," norādīja Vārtukapteine.