Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: TV eksperimentā "Misija Marss" izveidojies mīlētāju pāris

Sociālā eksperimenta pirmais pāris – Hasia jeb īstajā vārdā Sanija Alīna Krieviņa un Marbels jeb Mārtiņš Belte. © "Misijas Marss" arhīvs un Ingrīda Punka

Ik dienu telekompānijas «Rīga TV24» sociālā eksperimenta «Misija Marss» kosmosa kuģa telpās norisinās trauksme, kas apdraud kosmonautu uzdevumu – veikt ceļa imitāciju uz sarkano planētu Marss.

Šoreiz tas patiesi bija nopietns pārbaudījums, jo visiem sešiem misijas dalībniekiem ir jāsadzīvo ne vien slēgtās un šaurās telpās, bet arī bez gaismas.

Kosmosa kuģa imitācija saskārās ar «Saules vētru», tādējādi tika bojāta kuģa elektrības padeve, un tas nozīmē, ka turpmāk misijas dalībniekiem būs jādzīvo bez gaismas, līdz mirklim, kad krīzes situācija tiks novērsta.

Tikmēr jau sociālā eksperimenta pirmais pāris – Hasia jeb īstajā vārdā Sanija Alīna Krieviņa un Marbels jeb Mārtiņš Belte, kuri apgalvoja, ka viņus saista tikai cieša draudzība, to izmantoja, lai paslepus mīlinātos, kā rezultātā tika vērots arī pirmais skūpsts.

«Misija Marss» ir Latvijā vēl nebijis sociāls eksperiments, kura ietvaros seši drosmīgie piekrituši uz 200 dienām uzturēties imitētā kosmosa kuģī – 80 kubikmetru lielā telpā. Septiņu mēnešu laikā «Misijas Marss» dalībnieki ne tikai pilda dažādus uzdevumus, bet arī apgūst jaunas prasmes – lidaparāta vadīšanu, robotu konstruēšanu, kā arī dārzeņu un augļu audzēšanu kosmosa apstākļos.