Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

IESKATIES: Vaļsirdīga motociklista vēstule autobraucējiem

© F64

Kāds pašmāju motociklists sociālajos tīklos dalījies ar savu vēstījumu visiem autobraucējiem.

"Rudenīgajā sastrēgumā stāvošais autovadītāj! Es, tas cilvēks uz motocikla, nekāda veidā netraucēju Tev baudīt Tavu braucienu vai stāvēšanu sastrēgumā, es vienkārši aizbraukšu caur rindām nevienam netraucējot, aizbraukšu un nepalielināšu sastrēgumu.

Ja Tu mani redzi uz motocikla, tad tas nozīmē, ka šorīt uz darbu es nebraucu ar auto, un sastrēgumā ir par vienu automobili mazāk. Droši vien Tev ļotigribas redzēt uz priekšu garām priekšā braucošajam auto, un tāpēc Tu nebrauc aiz viņa, bet pamīšus. Bet tur priekšā nekā interesanta nav – tikai parasts skolēnu vešanas sastrēgums (mēs visi jau sen zinām, ka skolnieki ir satiksmes nelaime), tāpēc droši vari braukt tieši aiz priekšā braucošā automobiļa un ievērot pietiekamu intervālu līdz blakus braucošajam automobilim, pietiekami lielu, lai arī es ar motociklu varētu droši aizbraukt – man satiksmes noteikumi to atļauj.

Varbūt Tu nedaudz mani apskaud vai vienkārši gribi šādā veidā sevi apliecināt, vai savdabīgā veidā socializēties man traucējot. Bet nevajag. Ļauj man vienkārši aizbraukt un Tu, iespējams, mani pat nepamanīsi. Satiksmē mums visiem ir jāsadzīvo un jāizdzīvo…" raksta Oskars Irbitis.